Hogyan biztosítom a kellő rosttartalmat?
Mit vegyek?
Próbáltam zabbal, de nem mindig érem el vele a megfelelő hatást, mi az ami kellően rostos, hogy ne puding állagú legyen a fehérje után a végtermékem?
Az a baj, hogy amit itt sokan figyelmen kívül hagynak, hogy nem csak egy féle rost van aztán csá...
Vannak emészthetetlen rostok és vannak vízben oldódó rostok...
Az emészthetetlen rostok azért fontosak, mert szépen ki tudják takarítani a beledet... igen ám, de ha rendszeresen sokat fogyasztasz belőle, és rendszeresen végigkaristoltatod vele a beledet, attól megvastagszik a bélfalad és ebből lehetnek később súlyos szövődmények... szóval a gabona alapú emészthetetlen rost bevitellel csak csínján...
Amire a shervezetünknek valóban szüksége van, azok a vízben oldódó rostok... tehát a zöldség/gyümölcs...
Ha meg fosol a fehérjétől, azt egy kis rost nem hinném, hogy megfékezi... nem bírja a gyomrod... ne fogyaszd...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!