Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Hogyan biztosítom a kellő...

Hogyan biztosítom a kellő rosttartalmat?

Figyelt kérdés

Mit vegyek?

Próbáltam zabbal, de nem mindig érem el vele a megfelelő hatást, mi az ami kellően rostos, hogy ne puding állagú legyen a fehérje után a végtermékem?


2017. febr. 20. 00:40
 1/3 anonim ***** válasza:
Legjobb rostforrások a zöldségek és gyümölcsök. Ha fosat a fehérje, akkor lehet, hogy van némi problémád a laktózzal (ha tekjsavóról van szó).
2017. febr. 20. 06:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy amit itt sokan figyelmen kívül hagynak, hogy nem csak egy féle rost van aztán csá...

Vannak emészthetetlen rostok és vannak vízben oldódó rostok...

Az emészthetetlen rostok azért fontosak, mert szépen ki tudják takarítani a beledet... igen ám, de ha rendszeresen sokat fogyasztasz belőle, és rendszeresen végigkaristoltatod vele a beledet, attól megvastagszik a bélfalad és ebből lehetnek később súlyos szövődmények... szóval a gabona alapú emészthetetlen rost bevitellel csak csínján...

Amire a shervezetünknek valóban szüksége van, azok a vízben oldódó rostok... tehát a zöldség/gyümölcs...

Ha meg fosol a fehérjétől, azt egy kis rost nem hinném, hogy megfékezi... nem bírja a gyomrod... ne fogyaszd...

2017. febr. 20. 06:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
Utolsó köszi az infót! Jó hogy ezt leírtad. Zabkorpát és búzakorpát szoktam enni. 1-2 evőkanállal szoktam joghurtba tenni és naponta 1X 2X-er szoktam enni, ez sok? Mennyire kell csínján bánni vele? Kifejtenéd? Köszi!
2017. febr. 20. 08:30
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!