Fizettem rendesen a kötelezőmet, okoztam balesetet 1milliót fizetett ki a biztosítóm. Azt tényleg behajthatja rajtam?
A kötelező biztosítás lényege, hogy a vétlen félnek téríti meg a kárt a vétkes terhére.
Ez normál esetben úgy zajlik, hogy a biztosító kifizeti a kárt, elküldi a károkozónak a számlát, felajánlva, hogy amennyiben azt rendezi, nem romlik a bónusza.
Nagyobb károkozásnál ezzel nem szokás élni, az évfordulótól a jelenlegi bónusz mínusz kettő besorolású leszel, akár biztosítót váltasz, akár nem.
"Nem normás" esetben lehet cifrább a helyzet, pl. ittas vezetés esetén, amikor a biztosítóknál szokás áthárítani a kárrendezést a vétkesre.
Igen, én is hiányolok valamit...
Mi alapján akarják kifizettetni veled?
Miért akarhatják rádverni a szándékos károkozást?
A köd meg az előzés nem minősül szándékos károkozásnak, ezekért legfeljebb a rendőrség ..szogathat, a biztosító nem.
Ezen az oldalon Regressz címszó alatt az 1. pontban vannak összefoglalva, hogy a biztosító milyen esetekben kérheti tőled a lóvét:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!