Aki nem erkölcsi szempontból lesz vega vagy vegán, hanem egészségügyi okokból, az miért?
Én ugyan nem vagyok sem vega, sem vegán, de egy érdekes dolgot tapasztaltam.
Fogadásból egy hónapig nem ettem semmiféle húsfélét, amit végigcsináltam.
Ami meglepett, hogy évek óta szenvedek a vérnyomásommal, mindig 160/100 körül van, annak ellenére, hogy egyébként nem eszem egészségtelenül. Most viszont a kontrollvizsgálaton 130/75 volt, anélkül hogy más is változott volna, mint a hús elhagyása.
Szóval lehet értelme a húsfogyasztás csökkentésének egészségügyi okokból is.
Ma már minden jócskán tele van kemikáliákkal, de a hús, tojás, tej a legsúlyosabban szennyezett. Keress rá a google ben hús antibiotikum, hormonok. A nagyüzemi állattartás velejárói. Csak egy példa, a csirkékkel egész életükben antibiotikumos vizet itatnak, ezen fejlődnek, mikor tudják, hogy levágják őket x napig már nem itathatják őket a vízzel annyira veszélyes az emberek számára is. A húsukban és belszerveikben minden akkumulálódik.
Csak az általad nevelt állatról tudhatod mit evett. Ha azt hiszed a háztáji jobb, akkor is tévedsz. Aki elkezd pipit vagy disznót nevelni azonnal úgy kezdi, hogy nevelőtáp. Na mi van benne?
Az állati eredetű tápanyaggal a fő probléma a zsír, emiatt is ajánlják a sovány húsokat és a halakat fogyasztásra.
Persze, érvelhetünk azzal, hogy azért eszek hamburgert sültkrumplival, mert a hal is higanyfertőzött meg antibiotikumok stb...csak hát az élet nem ilyen egybites :D
Az egészség és az egészségtelenség között vannak szintek. Nem is kevés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!