Ha én régen karatéztam 1,5 évet (8 éve volt), most pedig testépítek, akkor mennyire van esélyem megvédeni magam bárki ellen?
Tehát az a lényeg, hogy mélyen legbelül még tuti benne van a fejembe néhány mozdulat és technika sem kophatott ki, sőt, az első "kátára" emlékszem is szinte tökéletesen a mai napig és meg is tudom csinálni. De ma már nem küzdősportolok, csak edzek. Egy fekve 120 kilóval szériázó, 200 kilót felhúzó és 160 kilóval guggoló, mellről fejfölé 90 kilóval szériázó embernek egy 1,5 éves karatés múlttal mennyi az esélye megvédenie magát? 180 centisen, 90kg 14% tzs (Nem naturál)
Egy boxoló ismerősöm azt mondta, hogy ilyen erőszint mellett, ha még régről maradt az agyban egy kis technika(Mert szerinte tuti maradt.), akkor egy jó ütés és egy átlagos kis embernek esélye sincs. De egy azért verekedni tudó, nem feltétlenül küzdősportoló ember ellen van esély? Oké, hogy ez totál relatív, de épp ezért jó, mert kíváncsi vagyok, hogy ki, hogy vélekedik. Szóval?
Nézd meg Kunkli vs Sapp meccsét.
Sokan akik nem ismerik Kunklit bundának tartják a meccset,de az az ő bajuk....
--gömb--
Sappnek 2005 óta nincs olyan meccse amit tényleg meg akart volna nyerni. Meg kell nézni Hoost, Bonjasky ellen és elgondolkodni hogy ha ezek az emberek nem tudták megállítani akkor majd pont sokkal kisebbek fogják. Matematikai esélye persze mindenkinek van csak nem m1 h mennyi. Cro cop ellen is csak azért veszitett mert eltört /megrepedt az arccsontja/orra, nemtom már pontosan.
Az egyetlen aki tényleg leverte k1-ben az Ray Sefo volt. De ő egy nagyütő volt ott is, meg ott ment a szabálytalankodás rendesen. Sapp először a leguggolt Sefot is ütötte, aki ezt azzal honorálta hogy tökön térdelte Sappet. Ő folytatta ugyan a meccset de nem tudta már megtörni Sefot.
De igazából Sapp azon nagyon kevesek egyike, aki elmondhatja magáról hogy bárki ellen eséllyel léphetett ringbe nulla technikai tudással. Ő eleve erre lett felépítve, legalábbis az elején amíg volt benne nyerni akarás. Már az nfl-ben, 140 kilósan 360 kilóval guggolt és 270-et nyomott fekve.
--gömb--
A kérdésre válaszolva nyilvánvaló hogy a fizikai erő növeli annak az esélyét hogy egy támadót semlegesíts. Főleg amíg nincs fegyver nála. Mert ha van akkor csökken az erő szerepe.
De valóban nem lehet szentenciát megfogalmazni mert nagyon nagy a szórás.
Ha az összes embert képzeletben elhelyezzük egy számegyenesen a harcértékük szerint akkor te nyilván följebb kerültél a nagyobb erő miatt. Meg a küzdősport miatt. Hogy mennyivel, azt nehéz számszerűsíteni.
Totál relatív, tényleg az a legegyszerűbb ha lemész egy két boksz edzésre kesztyűzni, ott majd észreveszed mennyire vagy hatékony vagy sem.
off: Gömb, Te nem vagy véletlenül kidobó vagy hasonló? Néhány hozzászólásodból úgy tűnt/tűnik. Csak érdeklődöm :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!