Ha én régen karatéztam 1,5 évet (8 éve volt), most pedig testépítek, akkor mennyire van esélyem megvédeni magam bárki ellen?
Tehát az a lényeg, hogy mélyen legbelül még tuti benne van a fejembe néhány mozdulat és technika sem kophatott ki, sőt, az első "kátára" emlékszem is szinte tökéletesen a mai napig és meg is tudom csinálni. De ma már nem küzdősportolok, csak edzek. Egy fekve 120 kilóval szériázó, 200 kilót felhúzó és 160 kilóval guggoló, mellről fejfölé 90 kilóval szériázó embernek egy 1,5 éves karatés múlttal mennyi az esélye megvédenie magát? 180 centisen, 90kg 14% tzs (Nem naturál)
Egy boxoló ismerősöm azt mondta, hogy ilyen erőszint mellett, ha még régről maradt az agyban egy kis technika(Mert szerinte tuti maradt.), akkor egy jó ütés és egy átlagos kis embernek esélye sincs. De egy azért verekedni tudó, nem feltétlenül küzdősportoló ember ellen van esély? Oké, hogy ez totál relatív, de épp ezért jó, mert kíváncsi vagyok, hogy ki, hogy vélekedik. Szóval?
"átlagos kis embernek "
Azért ne bízd el magad, mert egy átlagos "kis emberbe" se lehet tudni, hogy mi lakozik. Szerintem ne járasd az agyad ezen az önvédelmen, mert ha elakar valaki intézni, akkor egy bökővel fog eléd állni és úgy akar majd kirabolni.
A verekedni tudó embert se biztos, hogy megvered. Ő lehet gyorsabb, stb. A bunyóban számít a fizikum, de a legfontosabb a tapasztalat, a technika, az állóképesség, sebesség.
Shotogan volt.
Nem bízom én el magam, csak érdekel a kérdés, mert manapság mindenki boxol meg arcoskodik és valahogy most ez járt a fejembe.
Persze, nem rossz ötlet amúgy.
Merev igen, de verekedtünk szabadon és ott lehetett érvényesülni. Jó volt, nem tudtak megverni emlékszem, 2 övvel fentebbieket is elpüföltem. :'D De akkor 12 éves voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!