Ez valóban igaz az édesítőre és jobb a cukor helyette?
"az édesítőszerek anyagai a májat terhelik, ugyanis a sejtek nem tudják felhasználni őket. így a májnak kell átalakítani, kiválasztani, ami jelentős terhet ró rá. súlyosbítják a cukorbetegséget(ugyanis már az édes íz ingerére is inzulinelválasztás indul meg, ezzel még inkább kimerítve a termelő sejteket" Ezt egy itteni régi válaszban olvastam egy orvostanhallgatótól.
És azt is írta hogy a cukor jobb választás, én ehhez nem értek, ezért vagyok kíváncsi a véleményetekre.
Csatlakozom ama véleményhez, hogy nem egyformák az édesítőszerek. Speciel nekem nincs nagy bajom a xilittel és az eritrittel, amit használok (cukrot általában semmiképp, bár nekem több okom van a kerülésére, mint az átlagembernek), de véleményem szerint rég rossz, ha az ember nagyon alapoz cukrokra vagy cukoralkoholokra. Nyilván rengeteget számít a mérték.
Hogy mi dobja meg az inzulint... Szinte minden. Igaz ketogénező fahéjat sem eszik, mert állítólag az is. S persze minden fehérje. Sokaknak kerülniük kell az eritritet is, mert valóban, a cukorhoz hasonlóan bekavar nekik. De nem mindenkinek.
Sok múlik az egyénen, fizikailag s máshogy is. Én is eszem olyat, ami nem ideális, de nekem néha belefér.
Van, aki extrém szigorú nonstop, van, aki sokat leng ki, bármivel, sokunk pedig középen helyezkedik el, van némi rugalmasság, de alapvetően betartjuk a választott szabályainkat, mert azok nekünk jók.
Nem fanatikus aszkéta az, aki sosem eszik cukrot, lisztet, etc., lehet, hogy neki így a tökély. S nem fegyelmezetlen idióta az, aki besütizik néha anyukánál.
Úgysem fogja meggyőzni egyik tábor a másikat s nem is kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!