Guggolás közben a térd nem mehet a lábfej elé?
Szabad, nagy súllyal való guggolás közben Ti meg tudjátok csinálni, hogy nem megy ki a térdetek a lábfejetek elé?
Tegnap - magamhoz képest - nagyobb súllyal guggoltam, levideóztam és látom, hogy nem vészesen, de kicsit kimegy a térdem a lábujjaim elé. Sokat olvasgattam róla, és nem mindenhol hívják rá fel a figyelmet, hogy ez gond. Pl, itt sem:
https://www.youtube.com/watch?v=n1F2slb5ViQ
Sőt, ennek a srácnak is kimegy a térde a lábfeje elé. A hivatalos oktató videóban is: [link]
A nagyobb hiba, mikor a térd befelé dől. Ez nálam nem áll fent, inkább kifelé állnak a térdeim amikor felállok a guggolásból, de semmiképpen sem befelé.
Mi az igazság: valóban rosszat tesz az, ha kimegy a térd a lábfej elé, vagy elegendő a dőlési szögre figyelni?
Minden esetben előrébb lesz a térded mint a lábfejed valamennyivel, nem is értem a kérdésedet, hogy min problámázol. Attól még a guggolás szabályos mivel a rúd maga egyenes vonalat jár be.
Nagyon tönkreteheti a térdet
Én például fegyencedzésnél alapból 50 guggolással kezdtem,meg is volt az eredménye,1 hétig nem tudtam lehajolni
És mi lett volna ha még súly és van rajtam....
Szóval igen,az ha 1 picit előrébb van nem problémás,de ha nagyon,akkor ott már fenn áll a sérülés veszélye
Köszönöm mindannyitoknak a választ, mindenkinek ment a zöld pacsi!
A sarkam nem emelkedik fel guggolás közben és, mint írtam a térdem egyáltalán nem esik befelé. Igyekszem figyelni, hogy mélyen beleüljek a guggolásba, és tényleg csak minimálisan menjen előre a térdem. De akkor szabályosnak tekintem az eddigieket:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!