Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Guggolás közben a térd nem...

Guggolás közben a térd nem mehet a lábfej elé?

Figyelt kérdés

Szabad, nagy súllyal való guggolás közben Ti meg tudjátok csinálni, hogy nem megy ki a térdetek a lábfejetek elé?

Tegnap - magamhoz képest - nagyobb súllyal guggoltam, levideóztam és látom, hogy nem vészesen, de kicsit kimegy a térdem a lábujjaim elé. Sokat olvasgattam róla, és nem mindenhol hívják rá fel a figyelmet, hogy ez gond. Pl, itt sem:

https://www.youtube.com/watch?v=n1F2slb5ViQ

Sőt, ennek a srácnak is kimegy a térde a lábfeje elé. A hivatalos oktató videóban is: [link]

A nagyobb hiba, mikor a térd befelé dől. Ez nálam nem áll fent, inkább kifelé állnak a térdeim amikor felállok a guggolásból, de semmiképpen sem befelé.

Mi az igazság: valóban rosszat tesz az, ha kimegy a térd a lábfej elé, vagy elegendő a dőlési szögre figyelni?

2016. dec. 5. 08:29
 1/5 anonim ***** válasza:

Minden esetben előrébb lesz a térded mint a lábfejed valamennyivel, nem is értem a kérdésedet, hogy min problámázol. Attól még a guggolás szabályos mivel a rúd maga egyenes vonalat jár be.

[link]

2016. dec. 5. 10:14
 2/5 anonim ***** válasza:
nem tudom állványon megtudom csinálni hogy nem megy a lábujjam elé a térdem de szabad súly alatt nem. befelé álló térdek már problémásak igen.
2016. dec. 5. 10:43
 3/5 anonim ***** válasza:
Akkor gáz ha előrébb megy, ha közben lábujjhegyre állsz és nem tudod a sarkad a talajon tartani, ha ott marad és úgy megy kicsit előre az rendben van.
2016. dec. 5. 12:06
 4/5 anonim ***** válasza:
36%

Nagyon tönkreteheti a térdet

Én például fegyencedzésnél alapból 50 guggolással kezdtem,meg is volt az eredménye,1 hétig nem tudtam lehajolni

És mi lett volna ha még súly és van rajtam....

Szóval igen,az ha 1 picit előrébb van nem problémás,de ha nagyon,akkor ott már fenn áll a sérülés veszélye

2016. dec. 5. 15:43
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindannyitoknak a választ, mindenkinek ment a zöld pacsi!

A sarkam nem emelkedik fel guggolás közben és, mint írtam a térdem egyáltalán nem esik befelé. Igyekszem figyelni, hogy mélyen beleüljek a guggolásba, és tényleg csak minimálisan menjen előre a térdem. De akkor szabályosnak tekintem az eddigieket:)

2016. dec. 6. 10:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!