Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Vegánok! Mi a bajotok a...

Vegánok! Mi a bajotok a tejtermékekkel?

Figyelt kérdés
Mármint a fermentált tejtermékekkel (túró, sajt, kefir...)

2016. nov. 1. 16:14
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
82%
Hát nyilván az, hogy állati eredetűek.
2016. nov. 1. 16:16
 2/12 A kérdező kommentje:
De nem hal meg érte senki...
2016. nov. 1. 16:17
 3/12 anonim ***** válasza:
84%
Konkrétan ezekért nem halnak meg, de valami kegyetlen undorító amit művelnek velük azért, hogy az emberek tejhez és bármilyen tejtermékhez jussanak a boltokban.
2016. nov. 1. 16:24
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
a vegánok semmi állati eredetűt nem esznek, mézet sem. nem tudom mi érthetetlen van ebben... semmi bajuk nincs vele, békében elmennek mellette a boltban.
2016. nov. 1. 17:33
 5/12 anonim ***** válasza:
65%
Az eredetük.
2016. nov. 1. 17:56
 6/12 anonim ***** válasza:
0%
De az ember is állat,tehát az ember által termelt növények is "állati eredetűek" nem? :D
2016. nov. 1. 18:04
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Te beteg vagy...
2016. nov. 1. 18:09
 8/12 anonim válasza:
100%
A tejtermeléshez a tehenek folyamatos teherbe ejtése szükséges. Legtöbb esetben a borjút párnaposan elválasztják a tehéntől, ez mindkét állat számára jelentős mértékű stresszt okoz. A borjút mozgáshiányos környezetben, illetve sok esetben vashiányos étrenden tartják, hogy puha maradjon a húsa, pár hónappal később pedig leölik. Amikor pedig a tehén tejtermelése lelassul, ugyanarra a vágóhídra kerül, mint a húsipar bármely másik állata. Egyértelmű tehát, hogy nincs valódi morális különbség hús és tejtermékek között.
2016. nov. 1. 18:24
 9/12 anonim ***** válasza:
75%

Én nem vagyok vegán, de a nagyüzemi tejtermékekkel több bajom van, mint egy jobbféle házi hússal, bár jobban szeretek egyszerűen vega lenni (s lehetőleg nagy ívben kerülni a bolti tejtermékeket, bár a házit is szeretem minimalizálni, amúgysem ismerem az állat életkörülményeit). Az ölés egészen normális dolog eme bolygón (bár ha nem muszáj, minek, s az emberi populáció mérete miatt sem célszerű túl sok állati terméket enni, bár ez tudom, sokakat kicsit sem érdekel), de az állatkínzást nem csípem.

Élni és vegetálni nem ugyanaz, azonkívül az ilyen eredetű termékeket nem is tartja akárki egészségesnek maga számára.

S ha valaki boldog és egészséges vegánként, miért egyen máshogy?

Plusz egyéni dolog is lehet adott esetben. Én egy csomó ételt igyekszem kihagyni, amit nem tartok rossznak kicsit sem, de nekem ilyen-olyan okból nem célszerű. Még vegán is több okból lehet az ember.

2016. nov. 1. 19:11
 10/12 anonim ***** válasza:
79%
Mert a tej egy gyulladásfokozó allergén és természet ellenes a fogyasztása felnőtt emberként.Ehhez nem kell vegának sem lenni,állatvédőnek sem,csak minimális szinten egészség tudatosnak.
2016. nov. 1. 22:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!