Felhúzas kozben (szumó) elkezd fajni a farokcsontom, valamint szúro, szibbado fajdalmat érzek a belso combizmomban. Ez mi miatt van?
1. nem megfelelő bemelegités
2. rossz kivitelezés
3. túl nagy súly
4. kevés pihenés sorozatok között
5. simán meg is húzhatod bármid, bármikor
Ha a farokcsontod fáj próbálkozhatsz súlycsökkentéssel, meg a gyakorlat helyretételével, de én valószínűbbnek tartom, hogy egyszerűen mobilitási probléma.
Most nem tudom beleásni magam a problémába, meg nyilván te fogod érezni mi a helyzet. Nyújtani kéne, és sokat.
Keress ilyesmire googliba:
"coccyx stretches"
"tailbone stretches"
"hip stretches"
Nyújtást NEM kell "melegen" (ahogy itt sokan szokták mondani) csinálni, bármikor nyújthatsz. A lényeg, hogy a nyújtást ne úgy kezeld, mint az edzést, hogy minél durvábban, annál jobb. Csak állj be a leírt pozícióba, érezd hogy nyúlik az adott rész, és tartsd ki 30-60 mp ig. NE. FÁJJON. Az már sok, és sérülésveszélyes is akár.
Még1 dolog: combhajlítódat is nyújtsd, és belső combodat is.
Szerintem ha megtalálod a megfelelő nyújtógyakorlatot, akkor 1 hét alatt elmúlik a fájdalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!