Nektek mikor maradt el? (több lent)
Sziasztok!
A kérdésem lányoknak szól, azoknak akik komolyan végzik a testépítést vagy esetleg érintettek lettek/lehetnek a témában (persze bárkitől várok hozzászólást!). Az egyik egyetem egészségtudományi karán tanulok és arról érdeklődnék, hogy testépítés során, a testzsír% csökkenésével kapcsolatban milyen hormonális változásokra lettetek figyelmesek magatokon. A szakirodalmi jegyzeteimből annyit tudok, hogy 10%-os testzsírnál a menstruációs ciklus változása indul meg, 7%-nál a menstruáció elmarad - mely leginkább a testnek a megtermékenyülésétől való "félelem" manifesztációja, ha nagyon le akarjuk sarkítani a mechanizmust.
A kérdéseim a következők lennének: Az esetleges későbbi következmények figyelembevételével szedtek-e hormonpótló/támogató gyógyszereket? Egyéb prevenciós/megelőző lépéseket tesztek-e a például koraibb osteoporosis/csontritkulás érdekében?
Bocsássatok meg, ha kicsit furcsán fogalmaztam meg. Mindenképpen érdekelnének a tapasztalatok, mivel könyvekből páciensek szempontjából igen kevés információ áll rendelkezésemre. :)
Köszönöm a válaszokat!
21/N
utolsó: nem mondanám, hogy diplomával észt is osztanak, nem is ehhez viszonyítanám. Inkább ez az irigy, kicsinyes, "ki ha én nem" hozzáállás, családi és egyéni kudarcokkal megfűszerezve... Többségük mentálisan éppen olyan, mint egy anorexia vagy bulimia nervosa-ban szenvedő beteg - csak ez az izom dysmorphia.
Magyarázhatod neki az észérveket, csak a saját meggyőződését károgja... Nem fogja fel sok esetben, hogy ami a szakkönyvben vagy egy szennyportálon (másik véglet) fenn van, nem mindig tükrözi a klinikumot. De nem szoktam leállni az ilyenekkel vitázni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!