Igaz, hogy a súlyzós edzés kevés kalóriát éget?
Valahol régebben azt olvastam,hogy a közkeletű vélekedéssel ellentétben a súlyzó edzés nem is éget el olyan sok kalóriát mint hisszük.
Ez igaz? (gyanítom egy átlag konditermi edzésre gondoltak én crossfittre meg ilyesmire)
Biztos más a felhasználása egy testépítőnek,erőemelőnek,súlyemelőnek,mint egy hobbi gyúrósank.
Sok ember tévedésben van :) Miért ? Csomó dolog befolyásolja a folyamatokat, ezért szokták mondani, hogy alapgyakorlatok !! Alapgyakorlatok :) Jól mondta az első hozzászóló, nem mind1, hogy tárogatsz és szöszölsz 20 kg-al vagy felhúzol 5-6 x 170-180 kg-ot.
A lényeg nem az edzés alatt elégetett kalóriák, hanem, hogy ennek hatására milyen hormonok kezdenek beindulni, hosszú leírni, de érdekes dolgok ezek, olvass utánna.
Kardió edzésen is nem az idő alatt fogysz, hanem annak hatására a szervezet a következő órákban rákapcsol a zsírbontásra, zsírégetésre, több kalóriát fogsz égetni, mint máskor.
Ha jól emlékszem a cikk egy átlagos konditermi edzésre gondolt. Beszéljünk hobbi gyúróskról.
A lényege az volt egy sima,átlagos,hétköznapi kondis edzés nem éget annyi kalóriát, mint gondoljuk.
az edzés amúgy sem arról szól, hogy kalóriát égessünk szóval kit érdekel?
aerob,kardio az mehet kcal égetésre, de én az edzést nem is igazán szoktam számolni se szálkásitáskor se tömegeléskor
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!