Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Igaz, hogy a súlyzós edzés...

Igaz, hogy a súlyzós edzés kevés kalóriát éget?

Figyelt kérdés

Valahol régebben azt olvastam,hogy a közkeletű vélekedéssel ellentétben a súlyzó edzés nem is éget el olyan sok kalóriát mint hisszük.

Ez igaz? (gyanítom egy átlag konditermi edzésre gondoltak én crossfittre meg ilyesmire)

Biztos más a felhasználása egy testépítőnek,erőemelőnek,súlyemelőnek,mint egy hobbi gyúrósank.

2016. okt. 3. 12:00
 1/8 anonim ***** válasza:
75%
Igen full más a kalória égetése mindenkinek ahogy írtad. Ez a kijelentés önmagában hülyeség. Meg eleve mihez képest égetkevés kalóriát? És ugye nem mindegy, hogy tárogató gépen szöszölsz 20 kilóval, vagy 200al húzol fel éppen.
2016. okt. 3. 12:35
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Sok ember tévedésben van :) Miért ? Csomó dolog befolyásolja a folyamatokat, ezért szokták mondani, hogy alapgyakorlatok !! Alapgyakorlatok :) Jól mondta az első hozzászóló, nem mind1, hogy tárogatsz és szöszölsz 20 kg-al vagy felhúzol 5-6 x 170-180 kg-ot.

A lényeg nem az edzés alatt elégetett kalóriák, hanem, hogy ennek hatására milyen hormonok kezdenek beindulni, hosszú leírni, de érdekes dolgok ezek, olvass utánna.

Kardió edzésen is nem az idő alatt fogysz, hanem annak hatására a szervezet a következő órákban rákapcsol a zsírbontásra, zsírégetésre, több kalóriát fogsz égetni, mint máskor.

2016. okt. 3. 13:55
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Az előttem hozzászólóknak igazuk van. A lényeg egyébként az izomszövet mikrosérülésénél kezdődik. Ahogyan "sérül" az izomszövet, úgy a szervezetnek szüksége van kalóriára, hogy rendbehozza a szöveteket. De ez csak napokkal utána következik be. Én kardiónal is megfigyeltem ezt. Szétgyilkolta a lábamat, aztán később a megfelelő makrotápanyag bevitel után valóban hozzányúlt a zsírraktárhoz a szervezetem. A legfontosabb a láb ugyanis az a legnagyobb izomcsoportunk a hát után. Elég nagy húsdarab, így kell neki az energy. :D Ez nem egy tudományos szócikkből van, hanem saját tapasztalat.
2016. okt. 4. 07:17
 4/8 A kérdező kommentje:

Ha jól emlékszem a cikk egy átlagos konditermi edzésre gondolt. Beszéljünk hobbi gyúróskról.

A lényege az volt egy sima,átlagos,hétköznapi kondis edzés nem éget annyi kalóriát, mint gondoljuk.

2016. okt. 5. 16:15
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
igaz, az egy helyben ülés is termel kalóriaszükségletet
2016. okt. 6. 00:27
 6/8 anonim ***** válasza:
51%

az edzés amúgy sem arról szól, hogy kalóriát égessünk szóval kit érdekel?

aerob,kardio az mehet kcal égetésre, de én az edzést nem is igazán szoktam számolni se szálkásitáskor se tömegeléskor

2016. okt. 6. 09:10
 7/8 anonim ***** válasza:
Hu, félre olvastam xd
2016. okt. 6. 14:50
 8/8 anonim ***** válasza:
Ahhoz, hogy életben legyél és funkcionálisan normális mentális képességekkel bírjál kell a kalória. Az edzés BÁRMIFÉLE fajta mozgás csak ad egy pluszt.
2016. okt. 6. 15:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!