Hogyan állítják elő az arginint?
Az arginint többnyire fermentációval állítják elő. Genetikailag úgy módosítanak egy baktériumtörzset, hogy az kifejezetten L-argninint állítson elő szénhidrát és ammónium-szulfát alapanyagokból. Ezután nyilván ki kell nyerni a tiszta arginint az oldatból. Az oldat nem csak arginint tartalmaz, ezért kiszűrik a bacikat, átküldik ioncserélő gyantán, aktív szénen, ultraszűrésen, majd az oldatből kikristályosítják és szárítják.
Az előző jól mondja, teljesen mindegy, hogy egy vegyület természetes, vagy szintetikus, a molekula ugyanaz. Szennyező anyag pedig lehet egy természetes eredetű anyagban is, mivel azt is valamilyen ipari eljáráson keresztül kell izolálni a természetes közegéből.
Utolsónak köszönöm a részletes választ!
Arra gondoltam, hogy tejsavóból választják le, vagy valahogyan kőolaj ( vagy mivel...) felhasználásával oldják meg, de akkor tévesen.
Azt értem én, hogy már némi túlzással komplett menzai menüt lehetne legyártani laborban kőolajból , de az is érdekes, hogy manapság minden annyira "termszetAZONOS", meg "határérték alatti" és mégis egyre több a degeneratív bélrendszeri megbetegedés....
Nem az arginintől betegek az emberek. Nézd meg a boltok polcain lévő dolgok összetételét, amit mindenki zabál nap mint nap. Meg kíváncsi lennék, hogy a húsokban, zöldségekben mennyi vegyszer található. Gyógyszerrel tömik az állatokat, vegyszerrel kezelik a növényeket, és ezek valószínűleg nem ürülnek ki, mire az asztalunkra kerülnek.
Nem az a baj, hogy kőolajból, vagy mi másból van. Az anyag eredete nem lényeges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!