Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Hogyan állítják elő az arginint?

Hogyan állítják elő az arginint?

Figyelt kérdés
A boltokban természetes, vagy mesterséges arginin kapható?

2016. szept. 1. 21:51
 1/4 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy nehéz felfogni de lényegtelen, hogy pl. egy aminosavaf, vagy vitamint kivonatolnak "természetes" anyagból, vagy laborkörülmények között "készül", mert ugyan az az anyag. Vágod nincs különbség, csak a proli agyatok rá van feszülve erre a két szóra, hogy mesterséges meg természetes. Itt pl. pont nem számít. Ha ennyire természetes kell egyél sok zabot, tengeri cuccot , halat azokba van bőven arginin és az terméééészetes.
2016. szept. 2. 10:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Az arginint többnyire fermentációval állítják elő. Genetikailag úgy módosítanak egy baktériumtörzset, hogy az kifejezetten L-argninint állítson elő szénhidrát és ammónium-szulfát alapanyagokból. Ezután nyilván ki kell nyerni a tiszta arginint az oldatból. Az oldat nem csak arginint tartalmaz, ezért kiszűrik a bacikat, átküldik ioncserélő gyantán, aktív szénen, ultraszűrésen, majd az oldatből kikristályosítják és szárítják.

Az előző jól mondja, teljesen mindegy, hogy egy vegyület természetes, vagy szintetikus, a molekula ugyanaz. Szennyező anyag pedig lehet egy természetes eredetű anyagban is, mivel azt is valamilyen ipari eljáráson keresztül kell izolálni a természetes közegéből.

2016. szept. 2. 11:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:

Utolsónak köszönöm a részletes választ!

Arra gondoltam, hogy tejsavóból választják le, vagy valahogyan kőolaj ( vagy mivel...) felhasználásával oldják meg, de akkor tévesen.

Azt értem én, hogy már némi túlzással komplett menzai menüt lehetne legyártani laborban kőolajból , de az is érdekes, hogy manapság minden annyira "termszetAZONOS", meg "határérték alatti" és mégis egyre több a degeneratív bélrendszeri megbetegedés....

2016. szept. 3. 22:06
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem az arginintől betegek az emberek. Nézd meg a boltok polcain lévő dolgok összetételét, amit mindenki zabál nap mint nap. Meg kíváncsi lennék, hogy a húsokban, zöldségekben mennyi vegyszer található. Gyógyszerrel tömik az állatokat, vegyszerrel kezelik a növényeket, és ezek valószínűleg nem ürülnek ki, mire az asztalunkra kerülnek.

Nem az a baj, hogy kőolajból, vagy mi másból van. Az anyag eredete nem lényeges.

2016. szept. 3. 22:38
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!