Jó szénhidrát forrás a méz, ha a cukrot helyettesítem vele?
Testépítő szempontból ugyanúgy cukornak számít.
Eritirol,nyirfacukor,stevia nem rossz...
A rizsszirup pl kifejezetten méz jellegű.
Ezt mint méztermelő mondom.
Szénhidrát forrásnak semmiképpen nem jó... szénhidrát forrásnak összetett szénhidrátok kellenek... a méz arra való, hogy naponta 2-3 alkalommal megegyél 1 kanállal, mert rengeteg hasznos enzim stb van benne, vagy, hogy édesítsd vele a teádat, de azt hülyeségnek tartom... ahogy az akác mézet is...
Rengeteg féle méz van, ami rengeteg dologra jó külön külön bizonyítottan, de nem mértéktelenül kell fogyasztani...
Az én kedvencem a repce méz, az pl dugig van szőlőcukorral, vagy nagyon szeretem a medvehagyma mézet. Mindkettőbből eszem is 1-1 kanállal naponta...
Na erre is csak azt tudom írni, amit a fogyikúra rovatban leírok napjában 5*, hogy anyám, apám és öcsém kb negyedévente vesznek a nagy bevásárláson 20kg cukrok, feleségem meg én meg 7-8 havonta 1kg-ot...
Szóval helyettesítheted a cukrot akármivel, csak az a kérdés, mennyi cukrot kell helyettesítened...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!