Hosszú Katinka (és a többi, hozzá hasonló testalkatú úszó) tényleg nem doppingol?
Nem provokáció a kérdés, nem is arról szól, hogy Katinka ne érdemelte volna meg a helyezéseit, tényleg pusztán a testalka érdekel.
Többször olvastam (itt is), hogy nőként dopping nélkül még olyan szintet sem lehet elérni, mint mondjuk egy Rubint Réka-testalkat.
Ezek a lányok (az úszók, kajakosok stb) viszont bőven olyan alkattal bírnak, ami szerintem sem érhető el hormonok nélkül.
Azonban olvastam, hogy csak az olimpia idején volt vagy 20 doppingvizsgálatuk egyes sportolóknak. Évközben is folyamatosan vesznek mintát tőlük. Akkor ezt tényleg cucc nélkül hozták ki magukból, pusztán edzéssel és jó kajákkal? Vagy annyira fejlett a dopping-gyógyszeripar, hogy vannak szerek, amelyek metabolitjait nem mutatják ki a vizsgálatok?
Ez a riport több helyen megjelent nem csak itt.
Egyszer egy sportorvos mondta - aki élsportolók vizsgálásával is foglalkozik-, hogy mindenki doppingol az élsportban, de ez nem vesz el semmit az érdemükből, mivel csak 2-3%-ot dob a teljesítményükön. Ami pont ahhoz kell, hogy valaki megdöntsön egy világrekordot, vagy pár századdal verje az ellenfelét.
Csak annyira mondja mindenki, hogy ezek a lányok nem doppingolnak, hogy már kezdtem reménykedni, hogy következetes étrenddel és edzéssel el lehet érni ilyen testalkatot :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!