Miért fogadják el az emberek, hogy elhízottak, minthogy tennének ellene?
Ide írom a kérdést, mert itt egy fokkal normálisabbak vannak és értelmesebbek, mint más kategória szélsőliberál idiótái.
Anyám is ilyen, és nagymamáim is. Mindegyikük elhízott, és azzal magyarázzák, hogy a terhesség után híztak el (Ami vélhetőleg igaz is.) de nem tesznek ellene, mert nekik így megfelel és szeretnek enni. "Egyszer élek, ezért azt eszek amit akarok, és amennyit akarok." Mutter mindig ezt mondja, én közbevágok ekkor általában, hogy igen, egyszer él, de akkor lehetne egészségesen is. Mindig húzzák rám a szájukat, hogy nem kólázok és nem eszem velük a pörköltöt, hanem a saját étrendemet tartom. Heti szinten van mosdatva a fejem, hogy egészségtelen amit csinálok, egyek változatosan, a húst pedig felejtsem el. Ez mind olyan emberek mondják, akik elhízottak, és egyik mamám nagyon beteg is, emésztési gondjai is vannak.
Én hiba magyarázok nekik, mintha a falnak beszélnék.
Ők elfogadják inkább és beletörődnek a helyzetbe, mintsem tennének ellene.
Miért?
Belém belém nevelték, hogy ilyenek a génjeink, és nálunk mindenki kövér...
Ez igaz is, 23 évesen 135kg voltam, apám 120, anyám 100, bátyjám 100...
Mikor megismertem egy testépítő srácot, hát eleinte én is hülyeségnek tartottam amit magyaráz, mert ugye belém volt nevelve, hogy a genetikám miatt vagyok ilyen...
Aztán engedtem az unszolásának, gondoltam kipróbálom, amiről beszél, 55kg-ot fogytam...
Eleinte azt hitték anyámék, hogy "éheztetem magam", meg, hogy beteg vagyok, allul táplált stb...
5 év kellett hozzá, hogy belássák, hogy amit csinálok, az egészséges és hogy majd kirobbanok az energiától... Na meg jól is nézek ki... Elősször anyám tért meg, ő ma már 65kg, de bátyám és apám is sokat fogytak...
Szóval a válasz a kérdésedre, az az információ hiány, és az, hogy túl sok félrevezető infót kap az aki fogyni akar, csalódik néhány módszerben, utána miért pont a testépítőknek hinnének... Szerencsére én hittem.
Na igen! A másik! Ez a "ilyen a genetika a családban" szöveg.. Rám is hányszor rám mondták, hogy "ilyen fajta vagyok".
Az orvosokról meg ne is beszéljünk, mikor még kiskorú voltam,mutterral kellett mennem ide-oda és kérdezték tőlem, hogy táplálékkiegészítőket szedek-e. Leállt velem az orvos és az asszisztens is veszekedni, hogy az káros, itt pedig végleg meggyőzték anyámat, hogy igaza van, ne engedjen "porozni" engem. :)
"Ők elfogadják inkább és beletörődnek a helyzetbe, mintsem tennének ellene.
Miért?"
Mert lusták vagy nemtörődöm emberek, erre magadtól is rájöhettél volna.
De szélsőliberál, mi? Te sem vagy százas, ha egészségesen táplálkozol se. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!