Hogyan lehet fejleszteni az ütés erejét?
Figyelt kérdés
Már egy ideje edzek, de nem tudtam szétütni egy 30cm vastag hungarocelt, ami neki van támasztva a falnak.Szerintem a technikám is rossz, mert néha megszokott fájdulni a csuklóm az ütéstől.Hogyan tudnám megtanulni az ütés technikájátés az erejét hogyan tudnám fejleszteni? Sajnos nincs a közelben küzdősport tanítás.2016. júl. 27. 13:14
1/6 anonim válasza:
Pedig jolenne . VAgy mezd youtuben lehet meg tudod tanulni. az utes ereje meg kivsit beomegelaz foleg a hatadra hozd a tomeget
2/6 anonim válasza:
Vannak ütésmérők, amivel mérik az ütés erejét :)
Érdekesség, 1 évig boxoltam, nagyon intenzíven, majd nekifogtam testépíteni, nagy súlyos fekvenyomástól meg felhúzástól, vállból nyomásoktól és egyéb alapgyakorlatoktól, rengeteget javult az ütésem, erőre értve. Sokkal nagyobbat ütök, mint a társaim akik boxolnak.
Az ütés a bokától indul, helyes lábtartás és kivitelezés, boxzsákkal lehet fejleszteni az ütéseket, gyorsabb erősebb ütések.
Ha rosszúl idegződik be az ütés technikája, stb... nehéz kijavítani utánna :) Egy jó boxedző tud segíteni.
3/6 anonim válasza:
Nagyon figyelj a tricepszre is, tolódzkodás is sokat segít csak ügyesen használd fel.
4/6 anonim válasza:
Ha nincs lábad, nem fogsz erőset ütni. Főleg erős törzs, láb és farizom kell hozzá meg váll, a kar inkább csak postás. Első két bütyökkel kell ütni, az ököl kissé előrebiccen becsapódáskor. Ha sokat gyakorolnál, akkor erősebbet ütnél. Menj le bokszolni. Ott van zsák, ütőpárna, reflexlabda, sparring. Meg erősítés.
5/6 anonim válasza:
Bizony itt inkább a technikával van a baj. Csuklód pl. azért fájdul meg, mert helytelenül közelíted az öklödet a célpont felé. A kézfejed felső részének egyenes vonalban kell lennie az alkaroddal. Azért fájdul meg a csuklód, mert nem egyenesen tartod az öklödet, felfelé vagy lefelé nyeklik kissé. A másik, ami az ütés erejéhez számít a testtartás. Amikor beviszed az ütést, a kar lendítésével egyidejűleg ráviszed a felső testedet, ráfordulsz vállból. Valamint a láb is fontos. Ha pl. jobb kézzel ütsz, akkor a bal lábad van elől, ezzel támasztasz, a jobb lábad pedig hátul, ezzel is rátolsz. Ezt nagyon nehéz leírni. Én nő vagyok, kis ideig tanultam bokszolni, de ez a mozdulat nagyon megmaradt, és elég erőset tudok ütni. Ez az egész mozdulatsor egy pillanat leforgása, szinte egyszerre következik be az egész, de mégis több kritériuma van, pl. az is, hogy a jobb lábfejed hogyan fordul miközben közeledik a karod a cél felé, és hátrahúzni a könyököd előbb stb. Lassított felvételben olyan, mint egy balett mozdulat.
6/6 anonim válasza:
ütőerőre medicin labda lökés,súlydobás,súly lökés,pöröly edzés,tornádó labda.
ütéstechnikát meg ökölvívó edzésen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!