Szénhidrát szempontjából helyettesíthető-e a rizs cukros étellel?
Tömegnövelő étrend esetén, rizs helyet mondjuk megeszek ugyan annyi gramm nápolyit (100 grammonként 170 kalóriával több és ugyanannyi a szénhidrát tartalma).
Ezt jól gondolom, hogy csak a bevitt kalória miatt lenne hátrányom ebből vagy van más indok is, hogy ne cseréljem le a rizst?
Hát figyelj,egy nápolyi kb.ugyanannyiba kerül,mint 500g durumtészta.Ezzel nekem megvan a napi ch bevitelem és a tészta nekem könnyebben lecsúszik,mint a zab meg a rizs.Most miért vegyek nápolyit,amit nem hasznosít a szervezet.A durumtésztával pedig bevittem vagy 10g rostot,55g fehérjét,366g ch-t és nem ugráltatom a vércukorszintemet.Rizsből kevesebb megy le,így mellé eszek 1-2 banánt vagy valami gyümölcsöt,kiegészítésképpen.
Majd akkor sírni fogsz,ha cukorbeteg leszel és szigorú diétát kell kövess.Nekem mindegy,mit csinálsz,de a szénhidrátot kb.1000 forrásból be tudod vinni.
Válogass:köles,bulgur,hajdina,rizs,tk.tészta,lencse,bab,borsó,zabpehely,zöldségek,gyümölcsök,pufirizs,teljes kiőrlésű kenyér,abonett.Ha ezekből nem tudod fedezni a bevitelt,akkor ez nem a te sportod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!