Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Az erő növeléshez miért kell...

Az erő növeléshez miért kell csökkenteni a súlyt?

Figyelt kérdés
Ha pl. 60kg-ba beletudok nyomni bukásig 12-t és én 10-t csinálok, az miért nem jó? Olvastam, szokták írni, hogy vegyük le a súlyt és növeljük 2,5kg-al. Az mire jó, miért lennék erősebb ha lejjebb veszem a súlyt és ugyan úgy felviszem ugyan oda, csak kisebb súlyról 2,5kg-al haladva? Mert szerintem ha leveszem a súlyt és elkezdem növelni edzésente 2,5kgal akkor nem fogok erősödni, mivel kevesebb súllyal fogom csinálni.Ez nem így van?

2016. máj. 31. 16:14
 1/9 anonim ***** válasza:
Azért, mert ha egyből 60-al kezdesz el beszarásig nyomni, akkor könnyen megakadsz. Ha megakadsz visszaszedálod az elért súly 80%-ára és onnan építesz 2,5 kilónként megint. Minden sorozatot meg nem kell bukásig nyomni, mert nincs jó vége. Lehet, hogy meg se tudod csinálni a következő sorozatot.
2016. máj. 31. 16:17
 2/9 A kérdező kommentje:
De az mire jó ha leveszem a súly 80%-ra, azaz 48kg-ra? Beletudok nyomni 25-t simán.Szinte alig terhelem annyi ismétléssel vagy súllyal magam. És az mire jó ha elkezdtem növelni 2,5kg-al? 2-3hét alatt ott vagyok 60kg-nál és szerintem ugyan annyit fogok tudni belenyomni.
2016. máj. 31. 16:24
 3/9 A kérdező kommentje:
Nem az az ésszerű , hogy a 60kg nagy súly és jobban leterhel mint a 48kg, ezért jobban fejlődök tőle?
2016. máj. 31. 16:25
 4/9 A kérdező kommentje:
nagyobb súly*
2016. máj. 31. 16:25
 5/9 anonim ***** válasza:
Jobban fejlődsz, mert ha 60-ról nem tudsz semmiképp tovább lépni, akkor ha visszaveszed és újraépítkezel, akkor át fogsz tudni lépni 60 kilót. De valószínű, hogy ez nem 60 kilónál kezdődik, hanem majd a saját súlyod körül fogsz elakadni először vagy +5-10 kilóval felette. Ilyenkor elkezdesz kevesebbel nyomni és át fogod lépni. A végtelenségig nem tudod növelni a súlyt edzésről edzésre vagy hétről hétre, mert kiégsz.
2016. máj. 31. 16:28
 6/9 A kérdező kommentje:
Értem, és az mit jelent, hogy elakadok? Mikor tudom , hogy elakadtam, mert ha nem tudom növelni a súlyt, akkor az azt is jelentheti, hogy hamar akarok rajta növelni és még nem vagyok elég erős a következő súlyhoz.
2016. máj. 31. 16:32
 7/9 anonim ***** válasza:

Ha tényleg rendesen növeled, eleinte edzésről edzésre, akkor azt fogod észre venni, hogy már csak hetente tudod növelni. Nem fogod tudni kinyomni mondjuk 10x, de ez attól függ, hogy milyen ismétlésekkel edzel. Nekem amibe 6-nál kevesebb megy az nem jó, mert 6-10 ismétlés csinálok szériánként, alapgyakorlatokban. Egy normális széria az olyan, hogy olyan 8-10 ismétlést csinálsz és a felénél érzed, hogy kezdesz fáradni. Érdemes olyan súlyt nézni amibe kicsit több menne elsőre, mondjuk 12. De te 10-el edzel, mert ha koccot akarnál nyomni minden szériában, akkor nem tudnál teljesíteni 10 ismétlést. Hiába nyomsz ki 60 kilót bukásig, ha a második szériára kifáradsz és csak a fele megy. Aztán meg megint kevesebb.

Szóval úgy válasz ki a súlyt, hogy tudd teljesíteni a magaddal szemben állított követelményeket.

2016. máj. 31. 16:39
 8/9 anonim ***** válasza:
*normális helyett normál
2016. máj. 31. 16:39
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ.
2016. máj. 31. 17:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!