Van különbség kalóriaminusz és kalóriaminusz között?
Arra gondolok, hogy tegyük fel 2000kcal az alapanyagcserém és 1 óra sporttal még elégetek 500-t, mellé megeszek 1500-t ez 1000 minusz.
Sportolok 3 órát összesen elégetek 3500-t, megeszek 2500-t, ez is 1000 minusz.
Van bármi különbség a 2 között h mondjuk a 2.nál több zsír vagy izom megy le a sok sport miatt, vagy az 1000kcal minusz az mind 2 esetben ugyan olyan összetételben lesz? Remélem érthető a kérdésem.
Tök jó kérdés. Szerintem több dologtól is függhet a dolog - izom mennyisége, alap metabolikus szint, aktivitási szint, miből áll össze a kalóriamennyiség, stb.
Bár ha jobban belegondolok, valószínűleg Montynak van igaza, és úgy is lenne logikus:
Több bevitt kalória több (hasznos) tápanyagot is jelent, amiből a szervezet gazdálkodhat, illetve ezeket a tápanyagokat jobban el is tudja osztani. Magasabb a tartalékok szintje is. Sőt, ha ezt a vonalat követem, akkor egy olyan ember, aki mondjuk 2000 kcal-al éget 2300-at közel sem lesz képes akkora munkavégzésre, mint aki 4000 kcal-val éget 4300-at. Nem lesz ugyanaz az intenzitás, munkavégzés. Így azt mondanám, hogy a második esetben nagyobb lesz az izom és zsírveszteség is, de az összes bevitt kalóriamennyiség miatt akkor is jobban járna. Ki kellene kísérletezni :D
Remélem érthető volt amit írtam, bár lehet, hogy oltári nagy hülyeség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!