Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Van különbség kalóriaminusz...

Van különbség kalóriaminusz és kalóriaminusz között?

Figyelt kérdés

Arra gondolok, hogy tegyük fel 2000kcal az alapanyagcserém és 1 óra sporttal még elégetek 500-t, mellé megeszek 1500-t ez 1000 minusz.

Sportolok 3 órát összesen elégetek 3500-t, megeszek 2500-t, ez is 1000 minusz.

Van bármi különbség a 2 között h mondjuk a 2.nál több zsír vagy izom megy le a sok sport miatt, vagy az 1000kcal minusz az mind 2 esetben ugyan olyan összetételben lesz? Remélem érthető a kérdésem.

2016. máj. 23. 17:59
 1/5 Cortez70 ***** válasza:
Sporttal jobban pörög az anyagcsere, több zsírt tudsz elégetni, nem áll le a fogyás rövid idő alatt. Viszont ha túl nagy az intenzitás és ez túl sok ideig tart, akkor kalória mínuszban izomvesztés is lehet. Ennek mértéke egyénfüggő, étrendfüggő. Nem mindegy az sem, hogy miből, milyen arányokkal áll össz az a kalóriamennyiség.
2016. máj. 23. 18:03
 2/5 anonim ***** válasza:
Érdekes kérdés. Vegyünk egy személyt és 1. Esetben mondjuk bevisz 2000 kalóriát és eléget 2300-at összesen, sporttal mindennel együtt. 2. Esetben ez a személy bevisz 4000 kalóriát és eléget 4300-at cakli pakli. Uye mindkét esetben 300 kalória a deficit, de én azt gyanítom a másik esetben jobb lesz az eredmény az esetek többségében. Alátámasztani, ez elég bonyolult dolog és erősen emberfüggő is valószínűleg.
2016. máj. 23. 18:09
 3/5 anonim ***** válasza:
Azt akartam írni,hogy alátámasztaninem tudom, csak kimaradt pár szó:)
2016. máj. 23. 18:10
 4/5 anonim ***** válasza:

Tök jó kérdés. Szerintem több dologtól is függhet a dolog - izom mennyisége, alap metabolikus szint, aktivitási szint, miből áll össze a kalóriamennyiség, stb.

Bár ha jobban belegondolok, valószínűleg Montynak van igaza, és úgy is lenne logikus:

Több bevitt kalória több (hasznos) tápanyagot is jelent, amiből a szervezet gazdálkodhat, illetve ezeket a tápanyagokat jobban el is tudja osztani. Magasabb a tartalékok szintje is. Sőt, ha ezt a vonalat követem, akkor egy olyan ember, aki mondjuk 2000 kcal-al éget 2300-at közel sem lesz képes akkora munkavégzésre, mint aki 4000 kcal-val éget 4300-at. Nem lesz ugyanaz az intenzitás, munkavégzés. Így azt mondanám, hogy a második esetben nagyobb lesz az izom és zsírveszteség is, de az összes bevitt kalóriamennyiség miatt akkor is jobban járna. Ki kellene kísérletezni :D

Remélem érthető volt amit írtam, bár lehet, hogy oltári nagy hülyeség.

2016. máj. 23. 23:02
 5/5 anonim ***** válasza:
Szerintem ennek egész egyszerűen van egy alsó és egy felső korlátja. A min illetve max érték pedig egyénfüggő.
2016. máj. 23. 23:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!