Sziasztok! Nemrég kezdtem el komolyabban foglalkozni a tömegnöveléssel. 72 kilóról kezdtem és 80 lenne a cél.
Összeállítottam magamnak egy étrendet az olvasott cikkek/tanácsok alapján és tartottam is szigorúan ahogy kellett. Az első 4 hét nagyon jól sikerült, 0,5 kiló hetente egészen 74 kilóig. Volt 1 étel amiről kiderült, hogy allergiás vagyok (pl. mogyoró) egy picit átalakítottam az étrendem és próbáltam a mogyorót az adagok megnövelésével pótolni. Illetve vacsorára mindig 150g kenyeret ettem a magas GI értéke miatt (közvetlen edzés után vacsoráztam) és ezt is leváltottam zabpehelyre. (ami meglepő de a kalóriatáblázat szerint magasabb a kalória értéke)
Ahogy átváltottam erre az étrendre megtorpantam. 2 hete 74 kiló vagyok. Nem tudok feljebb menni pedig tartom a mennyiségeket. Azért csodálkozom ezen mert az étrendtervező szerint az új étrendem kalóriabevitele is azonos mint az előző étrendé talán még picit több is.
Találkozott már valaki hasonló esettel? Milyen megoldásokat tudtok javasolni?
Bármilyen hihetetlen, de ahogy nő az izomzat, úgy nő a kcal igény is...
2016. máj. 10. 09:16
2/8 A kérdező kommentje:
A logika szerint nem úgy történik a dolog, hogy 1. héten hízol fél kilót 2. héten meg 0-át. Hanem ahogy nő a kcal igény úgy csökken a súlyfelvétel. Mondjuk 1. héten hízol fél kilót 2. héten pedig csak 30 dekát ugyan attól az adagtól.
2016. máj. 10. 09:21
3/8 anonim válasza:
Lehet, hogy az utolsó mérlegelésed előtt többet pisiltél, vagy kevesebbet ittál...
2016. máj. 10. 09:25
4/8 A kérdező kommentje:
Napok között lehet ilyen eltérés de heti összegzésnél ezek nem mérvadóak. (naponta mérem magam csak mindig hétfőtől hétfőig felvett/leadott súlyt veszem figyelembe)
2016. máj. 10. 09:31
5/8 anonim válasza:
Heti leosztásban ugyan úgy mérvadó a folyadék háztartásod, mint napiban...
2016. máj. 10. 09:38
6/8 anonim válasza:
Bírom az ilyen 6 hete edzrm, naponta mérem magam gyerekeket... Majd ha már 1.5-2 éve tömegelsz, majd akkor problémázz, ha nem nő a súlyod... Ne méregesd magad naponta... Semmi ételme, bőven elég havi 1 minden másra ott a tükör...
2016. máj. 10. 09:40
7/8 A kérdező kommentje:
Pont az ilyen esetek miatt mérem magam naponta és vonok le következtetéseket hetente mert ha valami nem stimmel akkor időben lehet reagálni rá nem 2 év múlva vakargatni a fejem, hogy "ba**ki öcsém itt gyúrok má' 2 éve oszt nem történt semmi lehet változtatni kéne". Nem szeretem pazarolni az időm mind amellett, hogy igazi eredményeket évek alatt lehet elérni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!