Létezik ilyensmi jelenség?
Sziasztok
Ez egy mítosz vagy létezik tényleg ?
Mit értek ez alatt ? Bizonyos embereknek alapból nagyobb az erejük, gyorsabban nő az erejük és olyan erőszintet el tudnak érni, amiről más csak álmodozik ?
Egyik ismerősöm zsíros, de azért nagy darab edz, de nem tartja magát nagy testépítőnek, csak mert szereti azért csinálja simán, lassan 2-3 éve.
Velem jött először terembe, 175-177cm körül van és 85 kg de zsírosabb forma kicsit.
Fekvenyomás : 85 kg-al csinált 10 ismétlést, mikor először lejött edzeni. Rá egy évre 120 kg-al ment neki 15-20 ismétlés, durva na, mondták páran a terembe valamit biztos nyom, én is azt mondtam volna lehet, ha nem jó ismerősöm és haverom. Jelenleg 130-140 kg szériázik 10-12 imétléssel és nem hajszolja túl magát.
Guggolás : 160 kg-al guggol 8-10 ismétlést. Mikor kezdte 100-ig felment, másnap lábra nem tudott állni :))
Felhúzásnál a szemem előtt csinálta 180 kg-al 6 ismétlést, biztos menne többel is neki, de arról írhatok csak amit láttam nem amit hallottam vagy mond.
Vélemények ?
Létezhet. Kétféle izomrost van, a vörös és a fehér. A vörös a lassú, kitartó, a fehér a gyors robbanékony. Alapesetben kb fele-fele arányban vannak jelen átlagban, de vannak kivételek. Akinek sok a vörös, az lesz jó hosszútávfutó, de soha nem lesz nagy izomtömege. Akinek több a fehér, az lesz jó sprinter, az izmosodik könnyen, de a hosszú kitartást igénylő sportok nem fognak neki menni. Top versenyasportolóknál akár 90-10%-os arány is lehet a fehér-vörös izomrostok arányában, vagy fordítva.
De még sok minden másról is függhet, pl anyagcsere, csontozat, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!