Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Létezik ilyensmi jelenség?

Létezik ilyensmi jelenség?

Figyelt kérdés

Sziasztok

Ez egy mítosz vagy létezik tényleg ?

Mit értek ez alatt ? Bizonyos embereknek alapból nagyobb az erejük, gyorsabban nő az erejük és olyan erőszintet el tudnak érni, amiről más csak álmodozik ?

Egyik ismerősöm zsíros, de azért nagy darab edz, de nem tartja magát nagy testépítőnek, csak mert szereti azért csinálja simán, lassan 2-3 éve.

Velem jött először terembe, 175-177cm körül van és 85 kg de zsírosabb forma kicsit.

Fekvenyomás : 85 kg-al csinált 10 ismétlést, mikor először lejött edzeni. Rá egy évre 120 kg-al ment neki 15-20 ismétlés, durva na, mondták páran a terembe valamit biztos nyom, én is azt mondtam volna lehet, ha nem jó ismerősöm és haverom. Jelenleg 130-140 kg szériázik 10-12 imétléssel és nem hajszolja túl magát.

Guggolás : 160 kg-al guggol 8-10 ismétlést. Mikor kezdte 100-ig felment, másnap lábra nem tudott állni :))

Felhúzásnál a szemem előtt csinálta 180 kg-al 6 ismétlést, biztos menne többel is neki, de arról írhatok csak amit láttam nem amit hallottam vagy mond.

Vélemények ?

2016. ápr. 29. 11:11
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Figyelj az nyilvanvalo, hogy az emberek nem egyformak. Minden teren vannak akik tehetsegesebbek masoknal a testepites miert lenne kivetel? En is ismerek olyat aki 9. osztalyban eleteben eloszor nyomott fekve 90kg-al (nem volt tobb suly az iskola sufnitermeben) masnak meg ehhez evek kellenek.
2016. ápr. 29. 11:39
 2/20 anonim ***** válasza:

Létezhet. Kétféle izomrost van, a vörös és a fehér. A vörös a lassú, kitartó, a fehér a gyors robbanékony. Alapesetben kb fele-fele arányban vannak jelen átlagban, de vannak kivételek. Akinek sok a vörös, az lesz jó hosszútávfutó, de soha nem lesz nagy izomtömege. Akinek több a fehér, az lesz jó sprinter, az izmosodik könnyen, de a hosszú kitartást igénylő sportok nem fognak neki menni. Top versenyasportolóknál akár 90-10%-os arány is lehet a fehér-vörös izomrostok arányában, vagy fordítva.

De még sok minden másról is függhet, pl anyagcsere, csontozat, stb.

2016. ápr. 29. 12:27
 3/20 anonim ***** válasza:
Én azt nem értem, hogy ha személyesen ismersz egy ilyen embert akkor minek kérdezed meg,hogy mítosz e? Mindeni tök más adotságokkal és genetikával rendelkezik, nem is értem a kérdésedet.
2016. ápr. 29. 13:01
 4/20 anonim ***** válasza:
Betartják a megfeleől étkezést edzenek rendesen szabályosan és nem mindeféle fegyencedzéses mesekönyvekre alapoznak meg nem arra mennek hogy a gyakorlat minnél látványosabb legyen..
2016. ápr. 29. 14:16
 5/20 anonim ***** válasza:
Ez azért nem csak ezen múlik. Az egyéni adottságok is számítanak. Akárhogy edzenék sose lennék ennyire erős fekvenyomásban mint akit a kérdező írt.
2016. ápr. 29. 14:59
 6/20 anonim ***** válasza:
Monty, mennyivel guggolsz, húzol fel?
2016. ápr. 29. 15:53
 7/20 anonim ***** válasza:
100nál többel nem guggolok mert tropák a lábaim, a felhúzás maxom jelenleg 150 körül vam, de annak is most feküdt neki. 2 hónapja kezdtem tömegelni 75 kilórol, év végen kérdezz rá újra hogy mi a helyzet :D
2016. ápr. 29. 16:05
 8/20 anonim ***** válasza:
És milyen magassághoz?
2016. ápr. 29. 16:12
 9/20 anonim ***** válasza:
176
2016. ápr. 29. 16:46
 10/20 anonim ***** válasza:
Mindig sokkal több kilónak mondanak látszat alapján amúgy, mint amennyi ténylegesen vagyok.
2016. ápr. 29. 16:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!