Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Vállal kapcsolatban lehetne...

Vállal kapcsolatban lehetne pár kérdésem?

Figyelt kérdés

Majdnem egy éve edzek. A lábedzést szerettem volna variálni azzal , hogy a "gugolás mellső fogással" nevű gyakorlatot csináltam volna.Na szóval , melegítettem edzés előtt mindent ahogy illik , még futottam is 10 percet. 2. gyakorlat lett volna a gugolás , szépen csináltam 20 ismétlést bemelegítés gyanánt.Feltettem 1 - 1 15 kilós tárcsát a rúdra ( így lett 50 kiló)ügyeltem arra , hogy a súlyt ne a váll csontos részére tegyem , de valahogy oda került és mikor kiemeltem olyan szintű fájdalom jelentkezett a bal vállamba , hogy röktön visszadobtam a súlyt. Ez egy hete történt, de úgy megnyomta a vállamat , hogy azóta alig bírom mozgatni. Nem is edzettem azóta. Kenegetem minden szart csinálok vele , de még most is fáj persze nem olyan dúrván mint az első napokban.

Tudom , én b....sztam el a dolgot , de van rá valami gyógyír esetleg?Köszönöm előre is!

2016. ápr. 23. 09:35
 1/1 anonim ***** válasza:

Csak azért mert ráraktad a súlyt? Hát az érdekes, lehet ott valami ideget megnyomtál vagy becsípődött, valószínűleg rosszul is fogtad a súlyt, gondolom nem normális edző tanította a gyakorlatot. A vállad valószínűleg nem mobilis eléggé, talán még előre is esik. (Sok embernél főleg a "nagy gyúrósoknál" akik nem nyújtanak igazán látszik, hogy a kézfej nem oldalra néz, hanem előre, mikor le van engedve a kezük. Szerintem nem természetes,de hát ők tudják.)

Meg kéne nézni ott a lapockai részt (sokszor ez sugárzik előre a vállba, fájdalomként), majd nyújtani és hengerezni, ott és elől is. Ezt csináld a hétvégén, ha keddig nem javul, akkor doki. Ja és ha fáj is, természetes könnyű, súlyzó nélküli mozgásokat csinálj, főleg ha ezektől jobb lesz, mert akkor csak az izom feszült be, ha nem múlik akkor a doki majd megröntgenezteti. Mondjuk ott is keresnék inkább magán jellegűt, egy röntgen nem drága, és másnap megcsinálják kb.

2016. ápr. 23. 09:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!