Teljes testes edzésnél jobb a 72 óra pihenő a 48 helyett?
Amennyire tudom, a legtöbben heti 3 teljes testes edzést nyomnak, de ugye nem vagyunk egyformák, próbáld ki.
Nekem az elején jó volt a 48 óra, aztán félpiramisból áttértem bukásig edzésre (ha volt hozzá lelkierőm vagy hogy mondjam, néha kicsit hamarabb feladom agyban), s eléggé feltűnő volt, hogy kevés a pihenés, amit lehetett is várni, akármilyen kicsik is a súlyok még nálam.
Szóval nekem elég egyszerű. Ha nem fejlődöm, pedig nincs semmi változás az életmódomban, akkor gond lehet a regenerálódással.
Sok mindentől függ,ezekből kiemelnék néhány fontosat:
Genetika,Alvás mennyisége,minősége;ugyan ez kajára;edzés mennyiség,intenzitás;+egy tanulmány szerint azok,akik rendszeresen foglalkoznak a testépítéssel (szóval egy jó ideje) azok szervezete már 48 óra alatt is tud regenerálódni,még egy kezdőnek akár 72 órára is szüksége lehet.
Végeredményben neked kell kitapasztalnod.kezd 2 nap pihenővel,aztán úgyis érzed,ha valaki nem oké.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!