Nektek nem szokott lenni falásrohamotok?
Tömegelek, és bár próbálok tisztán étkezni, minőségi szénhidrátokat bevinni, néha annyira megkívánok valami szemét kaját, hogy egyszerűen megbolondulok. Ma is ettem tejbegrízt meg halrudacskákat. (:D) Tudom, hogy nem a világ vége, de lelkiismeret furdalásom van utána.
Ilyenkor egyébként mi történik, leesik a vércukorszintem, azért tudnék megenni mindent? Ráadásul szarul is érzem magam, a belem majd kilyukad, mert tele tömöm magam cukorral.
Soha, még csak igazi éhségem se.
Azt hittem, szálkásítasz, mert a gyors szálkásítás azért elég komoly deficitet jelent, sokan pedig alig ehetnek valamit akkor, ami nem fehérje... Úgy nem csodálom, ha valaki megőrül valami tömény valamiért, akármilyen szemét is.
Nem tudom, mióta étkezel hogyan, én sok éve váltottam életmódot. Jó, nem mondom, rokonságban, csábításban olykor kilengek, amúgysem vagyok az önfegyelem szobra, de csak mert csoki van a szekrényben, eszembe se jut felenni :D Bár a csoki pont szolid cucc, kevés cukor van benne, legalábbis ha megeszem 2 kocka durván tömény étcsokit, azzal ez a helyzet. Semmiből nincs benne sok. Viszont nem fér az életmódomba, de nekem tökéletesen megfelel a saját, cukortalan, kókuszzsíros majdnemcsokim is (nincs benne kakaóvaj, de az nekem nem fáj). Csak nehéz belepasszírozni a napba szálkásításkor.
Én édességeket eszem mindennap, akár többször, kicsit őrjítő, mert nem kell, csak valahogy jön és belemászik a napba (az, hogy sütiket sütök a páromnak, mert nagyon ideális munkareggeli neki és elhasználom vele a kókusztejkészítés maradékát, nem segít a helyzetemen :D de ma már csak egy falatot eszem belőle, az is valami).
Mivel remek édességeket pofonegyszerű jó alapanyagokból készíteni, akár normál testépítő étrenden vagy, akár durván szénhidrátszegényen eszel, nem látom be, miért kellene sok cukrot enned, csak mert édességet kívánsz.
Te még zabot is ehetsz, ami igencsak tág lehetőségeket ad (nekem meg ott lenne a zsír, de szálkásításkor nem sok fér abból sem, ezért eszem piskótát, amiben szinte csak tojás van).
Érdekes, nekem pont tömegeléskor nincsenek falásrohamaim, örülök, ha a szükséges mennyiséget lenyomom egy nap, ebből is látszik, hogy nem vagyunk egyformák. :)
Szálkásításkor nekem nagyon bejött az, hogy rengeteg NYERS zöldséget eszem, ami eltöm, pl. napi egy egész fej fejes saláta ilyenkor alap és ehhez jön még a többi.
Ha édességre vágyóm, akkor meg különböző ízű fehérjéket iszom vagy keverek sovány túróhoz, most pl. citromos sajttorta ízűt vettem és nagyon ízlik.
Gliss, ez is megoldás. :)
Nálam meg még az, hogy egyszerűen nem veszünk itthonra édességet, vagy ha mégis el van téve szem elől. :)
A tejszínhabos dolgot teljesen megértem, én is csináltam régebben. Most inkább fél liter tea édesítővel, egyszerre lehúzva. :)
/Gabeszka/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!