Hogy lehet, hogy a testépítő így lenyomta az erősembert?
Most komolyan arról vitatkoztok, hogy ki az erősebb, meg ki kokszolt ki nem, egy olyan "párbajban" aminek semmi köze az erőhöz? Full crossfit az egész... Nagyon magas ismétlésszám, szinte nulla pihenő! Na ez az az edzésmódszer amit soha az életben nem csinál egy erősember, mert neki nem az a célja, hogy 30 másodperc alatt 100 szor kinyomjon egy, az erőszintjéhez képest kis súlyt... Egyáltalán nem volt erősebb a testépítő, pusztán azért nyert, mert ez állóképességi verseny volt, nem pedig "erő" verseny. A testépítők közepes/magas ismétlésszámmal edzenek, közepes/kis súlyokkal... A testépítőnek az eszközöket leszámítva nem sokban tért el ez a kihívás egy szokványos edzésétől.. Ha minden gyakorlatban 1 ismétléses max.ra mentek volna, akkor az erősember magasan nyert volna... Mi is a maximális erőre edzünk, ez érdekel mindet, nem pedig a "crossfit" stílusú edzés. Szerintem ha a világ legerősebb, jóval 200kg fölötti rönknyomóját tettük volna oda, akkor is a testépítő nyert volna a rönknyomó számban, mivel az NEM ERŐGYAKORLAT volt, hanem ÁLLÓKÉPESSÉGI! Ahogy a többi is... És igen, egy azonos szinten lévő pl. országos bajnok erősember sokkal erőseb egy "országos bajnok" testépítőnél, függetlenül attól, hogy annak jóval nagyobb az izomtömege... Ugyanis az erő nem izomtömeg függvénye... Vannak 60kgos "vékony" erőemelők akik bőven 300kg fölött húznak, meg közel annyit guggolnak... A legtöbb 120-130kg-os "bodys" nem mozgat ilyen súlyokat... Ha érdekel titeket a maximális erőfejlesztés naturálon, nézzétek meg a csatornánkat:
https://www.youtube.com/channel/UCpaqDMYSZ1vLM8qKJXFJbxg?vie..
60 kg eroemelo 300 folott huz? Ugy irod mintha minden 60kg-os eroemelo kepes lenne ra. Mutass mar egyet aki kereken 60 kilo vagy konyebb es felhuz 300-at. :) 120-130 kilos testepitok nem mozgatnak 300 kilot? Elkezdjem sorolni kik azok a testepitok akik ebben a sulyintervallumban 300 folott szeriaznak? Hogy lehet ilyen hulyesegeket irni. XD Ertem en hogy mire gondoltal, csak tul sokat nagyitottal. Egy 120kg testepito akarhogyan nezzuk, k_a eros, a 300 kilos felhuzas nem jelent neki gondot. Meg csak kulfoldre sem kell mutogatni, a magyar testepites elitjeben is elofordulnak ilyen, vagy nagyobb szamok.
Ez a video kb. koksz vs. natur, valamint ket total mas testalkat harca, semmi mas. Biztos lehetsz benne, hogy az egy ismetleses maxok is joval nagyobbak a testepito gyereknel. Aki igy felhuzgal 220 kilot (egy ilyen karhajlito sorozat utan) annak az 1 ismetleses maxa kozelebb van a 400-hoz mint a 300-hoz. Gyerekjatek volt neki az a suly. Az eros ember srac meg csoda ha parszor felhuzza a 300-at, de lehet egyszer sem. Hat a 20 ismetleses 50 kilos karhajlitassal megszenvedett. Ami valljuk be, nem nagy suly, illett volna egy rovidebb pihenovel leturnia.
A 60kg/300-as felhuzast rettentoen erdeklodve varom.
Igen, ezert irtam oda, hogy ertem en mire gondolsz. Tovabba egy korabbi hozzaszolasban celoztam arra, hogy ugyan azon az emberen, az izomtomegnovekedes aranyos az eronovekedessel. Ket kulonbozo emberen, nyilvan mas a tomeg/ero arany.
310kg-ba 10 ismetles? Ez nekem nem tunik realisnak. Mondanam, hogy hiszem ha latom, de nem akarok rosszmaju lenni, felre ne erts. A 300kg folotti 10 ismetles a vilag legjobb, nagyon komoly edzesmulttal, doppingmulttal rendelkezo eroemelo versenyzoinek is kihivas. Tovabba egy 310-es 10 ismetleshez, 400kg koruli, vagy folotti egy ismetleses max. tartozik. Erre kis orszagunkban nem sokan kepesek. A WSM-en is 8-10 fo van aki 400 folott huz, a legjobbak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!