Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Hogy lehet, hogy a testépítő...

Hogy lehet, hogy a testépítő így lenyomta az erősembert?

Figyelt kérdés
[link]

2016. ápr. 3. 12:03
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Erről beszélek, baromság az egész.
2016. ápr. 3. 18:12
 12/17 anonim ***** válasza:

Most komolyan arról vitatkoztok, hogy ki az erősebb, meg ki kokszolt ki nem, egy olyan "párbajban" aminek semmi köze az erőhöz? Full crossfit az egész... Nagyon magas ismétlésszám, szinte nulla pihenő! Na ez az az edzésmódszer amit soha az életben nem csinál egy erősember, mert neki nem az a célja, hogy 30 másodperc alatt 100 szor kinyomjon egy, az erőszintjéhez képest kis súlyt... Egyáltalán nem volt erősebb a testépítő, pusztán azért nyert, mert ez állóképességi verseny volt, nem pedig "erő" verseny. A testépítők közepes/magas ismétlésszámmal edzenek, közepes/kis súlyokkal... A testépítőnek az eszközöket leszámítva nem sokban tért el ez a kihívás egy szokványos edzésétől.. Ha minden gyakorlatban 1 ismétléses max.ra mentek volna, akkor az erősember magasan nyert volna... Mi is a maximális erőre edzünk, ez érdekel mindet, nem pedig a "crossfit" stílusú edzés. Szerintem ha a világ legerősebb, jóval 200kg fölötti rönknyomóját tettük volna oda, akkor is a testépítő nyert volna a rönknyomó számban, mivel az NEM ERŐGYAKORLAT volt, hanem ÁLLÓKÉPESSÉGI! Ahogy a többi is... És igen, egy azonos szinten lévő pl. országos bajnok erősember sokkal erőseb egy "országos bajnok" testépítőnél, függetlenül attól, hogy annak jóval nagyobb az izomtömege... Ugyanis az erő nem izomtömeg függvénye... Vannak 60kgos "vékony" erőemelők akik bőven 300kg fölött húznak, meg közel annyit guggolnak... A legtöbb 120-130kg-os "bodys" nem mozgat ilyen súlyokat... Ha érdekel titeket a maximális erőfejlesztés naturálon, nézzétek meg a csatornánkat:

https://www.youtube.com/channel/UCpaqDMYSZ1vLM8qKJXFJbxg?vie..

2019. febr. 12. 13:03
 13/17 anonim ***** válasza:

60 kg eroemelo 300 folott huz? Ugy irod mintha minden 60kg-os eroemelo kepes lenne ra. Mutass mar egyet aki kereken 60 kilo vagy konyebb es felhuz 300-at. :) 120-130 kilos testepitok nem mozgatnak 300 kilot? Elkezdjem sorolni kik azok a testepitok akik ebben a sulyintervallumban 300 folott szeriaznak? Hogy lehet ilyen hulyesegeket irni. XD Ertem en hogy mire gondoltal, csak tul sokat nagyitottal. Egy 120kg testepito akarhogyan nezzuk, k_a eros, a 300 kilos felhuzas nem jelent neki gondot. Meg csak kulfoldre sem kell mutogatni, a magyar testepites elitjeben is elofordulnak ilyen, vagy nagyobb szamok.

Ez a video kb. koksz vs. natur, valamint ket total mas testalkat harca, semmi mas. Biztos lehetsz benne, hogy az egy ismetleses maxok is joval nagyobbak a testepito gyereknel. Aki igy felhuzgal 220 kilot (egy ilyen karhajlito sorozat utan) annak az 1 ismetleses maxa kozelebb van a 400-hoz mint a 300-hoz. Gyerekjatek volt neki az a suly. Az eros ember srac meg csoda ha parszor felhuzza a 300-at, de lehet egyszer sem. Hat a 20 ismetleses 50 kilos karhajlitassal megszenvedett. Ami valljuk be, nem nagy suly, illett volna egy rovidebb pihenovel leturnia.

A 60kg/300-as felhuzast rettentoen erdeklodve varom.

2019. febr. 12. 13:28
 14/17 anonim ***** válasza:
Igazad van, kicsit túlzás volt a 60kg, ekkora súllyal "csak" 250-270kg körül húznak. 300kg fölött 70kg-os testsúlytól kezdődően húznak nagyjából. De nem ez volt a lényege a mondandómnak, hanem az, hogy attól, hogy valakinek sokkal kisebb az izomtömege még lehet erős, sőt erősebb egy hatalmas izomtömegű testépítőnél. DE itt nem ez a lényeg! Az erősember sokkal hamarabb besavasodik, mert alacsony ism számmal edz és nagy súlyokkal. A bodysnak az a bicepsz gyakorlat kb. egy "minden napos" karedzés volt, az erősember meg valószínűleg sosem bicepszezett ilyen kis súllyal 20-as ismétlésszámmal. Testvérem Gergő erősember versenyző, jelenleg Magyarország 5.legerősebb embere, hatalmas súlyokkal karozik, a páros bicepszet van, hogy 130kg-al csinálja, de ennek ellenére szerintem 50kg-al ő sem tudna 20 ismétlést folyamatosan ilyen gyorsan lepörgetni, mert nem crossfitezik, hanem erőre edz... A kerettel felhúzás meg sokkal könnyebb mint a sima, aki próbálta tudja... Főleg ha valaki még alacsonyabb is, és így kisebbet kell emelni. Nekünk is van keretünk a teremben, én 90kg-os testsúllyal 200kg-al húztam már 30 ismétlést így folyamatosan... Full állóképesség az egész... Ez a verseny végig csak az állóképességről szólt. Ha egy "középkategóriás" crossfitest indítottak volna a bodys ellen, úgy érdekesebb lett volna. De egy ilyen versenyben ha a világ legerősebb emberét tettük volna oda, valószínűleg őt is megelőzte volna a bodys, ugyanis nem az az erősebb aki 20 ismétlést gyorsabban meg tud csinálni egy gyakorlatban, hanem az aki nagyobb súlyt tud megemelni! Egyébként a rönknyomásnál is egyértelműen látszik, hogy az erősember srác az első 5 ismétlésnél vezet, aztán elkezd savasodni, így beéri a testépítő, majd megelőzi. Miért? Mert ő valószínűleg 10-12-15 ös ismétlésekkel vállazik koncentráltan, így ennyitől nem savasodik, TEhát ez is mint a bicepsz, kb. "egy átlagos váll edzés" az erősemberek meg általában piramisban 5 alatti ism. számmal felmennek közel maxig... Sok erősember versenyen indultam már, volt hogy 50kg-os rönkkel kellett max. ismétlést nyomni, az ilyen számokat mindig nyertem, holott volt aki nálam 50kg-al nehezebb rönköt is ki tudott nyomni, de megelőztem.. Miért? Mert ő bár sokkal erősebb volt nálam, besavasodott, elfáradt, én meg nem mert ilyen magas ism. számokkal edzettem akkoriban... Szóval ennek az összecsapásnak kb. annyi értelme volt, mintha egy futóversennyel próbálták volna eldönteni, hogy ki az erősebb...
2019. febr. 13. 14:57
 15/17 anonim ***** válasza:
Jahh azt elfelejtettem odaírni, hogy 200kg al 30 ismétlést Lifetime Naturálon húztam 2órás hát/felhúzás edzés végén levezetésnek, szóval 220kg-al 20at húzni "agyonkokszolva" nem nagy szám... De pl. 310kg-al is húztam már 10-et folyamatosan kb. akkora mozgástartományban mint a bodys a videón, aztán az izomtömegem nulla az övéhez képest... És épp ez az amiről az első kommentem is szólt, hogy az izomtömeg és az erő nincs olyan szoros összefüggésben egymással mint azt sokan hiszik... Az állóképesség meg szinte független mindegyiktől...
2019. febr. 13. 15:26
 16/17 anonim ***** válasza:

Igen, ezert irtam oda, hogy ertem en mire gondolsz. Tovabba egy korabbi hozzaszolasban celoztam arra, hogy ugyan azon az emberen, az izomtomegnovekedes aranyos az eronovekedessel. Ket kulonbozo emberen, nyilvan mas a tomeg/ero arany.

310kg-ba 10 ismetles? Ez nekem nem tunik realisnak. Mondanam, hogy hiszem ha latom, de nem akarok rosszmaju lenni, felre ne erts. A 300kg folotti 10 ismetles a vilag legjobb, nagyon komoly edzesmulttal, doppingmulttal rendelkezo eroemelo versenyzoinek is kihivas. Tovabba egy 310-es 10 ismetleshez, 400kg koruli, vagy folotti egy ismetleses max. tartozik. Erre kis orszagunkban nem sokan kepesek. A WSM-en is 8-10 fo van aki 400 folott huz, a legjobbak.

2019. febr. 13. 19:14
 17/17 anonim ***** válasza:
Igaz amit írsz, de én nem a klasszikus poweres felhúzásról beszélek, hanem a hex keretes felhúzásról! Ennél a gyakorlatnál mivel magad mellett fogod a rudat, nem magad előtt, így a derék nem kap olyan nagy terhelést, ezért sokkal nagyobb súlyokkal lehet hex. kerettel felhúzni mint sima rúddal. Többféle hex keret/rúd létezik, a legtöbbnél a fogó magasabban van mint a sima felhúzásnál a rúd, így ez is hozzájárul ahhoz, hogy jóval nagyobb súlyokat lehet emelni vele mint erőemelő felhúzásban. /kisebb mozgástartomány + kevesebb derék + több comb = nagyobb súlyok/ Amilyen teljesítményeket írtam, azokról videókat is tetem fel a youtube csatornánkra, hiszen a csatornánk, és a facebook oldalunk "Natural Testépítés és Erősportok" csakis hiteles eredményekre épül, azaz bármilyen teljesítményről írunk, beszélünk, arról videókat is teszünk fel! Igaz a fent lévő videóban 305kg-al húzok 10et, nem 310el.
2019. febr. 14. 11:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!