Úgy hozta a sors, hogy kb. 6-8 hónapig otthon kell lennem, távol szinte mindentől, a közelben nincs konditerem, a legközelebbi városban van, ami hosszú utazást igényel, továbbá pénzem sem nagyon van.
Van otthon egy húzódzkodó rúd, illetve vettem két egykezes súlyzót, azokkal azért viszonylag jól lehet edzeni, kiegészítve egy fegyencedzéssel.
A kérdésem az lenne, hogy nagy szükség lenne -e egy kétkezes rúdra? Igazából azonos gyakorlatokat tudnék végezni mint az egykezesekkel, de gondolom +1 gyakorlatnak minősülne. Nem szívesen adnék ki. +10-20e-t egy kétkezes rúdért, ha nem fontos.
Mi a véleményetek?
2016. febr. 21. 14:20
1/7 anonim válasza:
Én biztos vennék, hogy felhúzni, mellről nyomni tudjak. Nyilván le tudsz edzeni egykezesekkel is, ha csak az van. Nyilván ha vennél rudat, ahoz mégtöbb súlyra is lenne szükséged, gondolom nincs, mivel nem írtad.
2016. febr. 21. 14:26
2/7 A kérdező kommentje:
30kg-nyi tárcsa van itthon, igazából nem vagyok egy előrehaladott állapotban, mellre pl. a fekve nyomást két egykezessel 10kg-val csinálom, szóval súly van elég.
De akkor szerinted sem fontos a kétkezes rúd.
2016. febr. 21. 14:42
3/7 Cortez70 válasza:
Nem ártana egy rúd és sok tárcsa. Sokkal jobban leedzel majd így, mintha csak egykezesekkel nyomnád.
2016. febr. 21. 14:44
4/7 anonim válasza:
A 30 kg nagyon hamar kevés lesz, szükséged lesz még cuccokra, neten nézz körbe, használtat lehet találni olcsón.
2016. febr. 21. 15:17
5/7 anonim válasza:
Sajnos én nagyon aszimmetrikus vagyok, vagyis inkább már csak voltam.
Áttértem csak egykezes súlyzókkal való edzésre, hogy egyformán terheljem a két oldalt, nekem ez nagyon bevált.
Minden rudas gyakorlatot meg lehet csinálni 2 db egykezessel is, nyilván az összsúly kicsit kisebb lesz.
2016. febr. 21. 18:19
6/7 A kérdező kommentje:
Akkor inkább megnézem, ezzel az edzéssel meddig jutok, valószínűleg nem fogok olyan sokáig, vagyis a 30kg. elég lesz, ha pedig iszonyatosan jól fejlődnék, akkor meglátom, hogy beáldozok-e súlyira és rúdra. Kevés eszközzel rövid idő alatt nem is lehet sok izmot felszedni, ráadásul az étkezésemet sem fogom átalakítani testépítőre, marad a fehérjeorientált táplálkozás, max. 1g/tsk-val. Több pénzem, időm, energiám sajnos nincs erre, ennek ellenére kisebb fejlődésre, szinten tartásra, átmozgatásra megfelelő lesz. Fél év után meg települök vissza a nagyvárosba, pénzzel és konditeremmel.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!