A Scitec Mega daily One Plus vitamintartalma nem túl sok?
Egyáltalán nem sok, én 11 éve fogyasztok "unreálisan magas" mértékű vitaminokat, a Mega Daily Pne Plus-nál is komolyabb készítményeket, nem hogy semmi bajom nincs, de még jóval egészségesebb is vagyok, ráadásul a koromnál fiatalabbnak nézek ki - nyilván nem csak a vitaminok miatt, hanem az egészséges életmód (étrend+sport) miatt, de annak elengedhetetlen része a megfelelő mikrotápanyag-bevitel.
(Volt azóta 2 érettségi találkozóm is, durván látszik, hogy ki az, aki odafigyel az egészségére és ki az, aki nem, simán van látványra 10 év korkülönbség.)
Nem,nem sok.
Igen,van túladagolás,de csak a zsírban oldódóknál(A,D,E,K),és ott se könnyű túladagolni.D vitamin pl 12 µg (Napi mennyiség több mint 200% át írják oda) van benne,pedig a szervezet nyáron akár napi 20000-t is képes leszintetizálni.
+Azért azt hozzátenném,hogy a napi mennyiség meghatározás már akkor is elavult volt,amikor létrehozták,nem ha azt nézzük,hogy mostanra szinte csak feldolgozott élelmiszereket fogyasztunk,több szennyező anyag a környezetünkben,több stressz,sport stb.meg itt az influenza szezon.
Szó mi szó,szerintem vízben oldódókat nem lehet túladagolni.
Ha hülyeséget írtam,javítsatok.Köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!