Szerintetek rendben van a testépítők étrendjében ez a sok fehérje?
Ez a kérdés azért merült fel bennem, mert én is nagyon sok fehérjét vittem be napi szinten, de mindenhol azt hallottam, hogy a túl sok fehérje káros, a májnak sem tesz jót és bőven elég lenne, ha heti 1x ennénk húst.
Na én ezt most ki is próbáltam a héten, kevesebb húst eszek. Az eredmény az az, hogy teljesen legyengültem és fáradt vagyok. Lehet a kettőnek semmi köze egymáshoz és szimplán elkaptam valamit, de ezen elgondolkodtam, hogy lehet emiatt érzem így magam.
Ti erről mit gondoltok?
Tavaly voltam egy középkori múzeumban. Ott volt kiállítva egy kard, meg nem mondom, hogy kié. Az a kard 190 centi hosszú volt, tömör edzett acél. Azt a kardot régen órákon keresztül használták csatában(miközben több tíz kilós péncél volt rajtuk). Ott volt mellette egy leírás, ami szerint a gazdája - tényleg nem emlékszem, de valami nagy hadvezér volt - 230 centi körül lehetett és EGY KÉZZEL forgatta a kardot, a másikban a pajzs volt. S nem volt olyan kirívó eset.
Arra akarok kilyukadni, hogy ezeknek az embereknek kellett rendesen a fehérje a testükbe, nem hiszem, hogy fél kiló hússal beérték hetente.
Kicsit ugorva az időben, szerintem ha elég zöldséget eszel, akkor semmi gond nincs a hússal. A fehérje meg alapszükséglet. Az összes szőrzetünk, az immunrendszerünk aminosavakból áll. Egyszerűen alapvető.
Van,akinek jobban tolerálja a szervezete ezt az elsavasodás dolgot,de szerintem a #10 esnek igaza van,csak savas ételektől egy idő után azért lehet bajunk.
A zöldség meg hát ugye alap,a rostok,vitaminok,ásványi anyagok miatt.
Csak azt tudom, hogy van, aki megvan állati étrenden, úgyhogy az emberi test elvileg elviseli. Aztán persze mindenki más, van, aki nem működik szénhidrát nélkül, pedig a testnek az sem kell elvileg.
Jó, ha kitapasztaljuk, mi hogyan működünk.
A méretek és az aktivitás is számít, de senkinek nem elég heti fél kiló hús fehérjeként, ez inkább egy napi adag.
Amúgy a nehéz kard egy dolog, egyszer egy cosplayes srác mesélt, hogy hány kilós a páncélja és meddig tanult meg járni benne s ő aztán elég megfontoltan lépdelt, a csatában azért némi fürgeség sem árt, minden ellen a páncél se véd...
Eh, elpuhult dekadens ivadékok vagyunk. Na ezért kell edzeni s mellette is csinálni ezt-azt. Máig elhűlök az akkor 27 éves volt osztálytársam kijelentésén (s ő még egész sportos csaj volt), hogy neki untig elég mozgás délben átmenni a szemközti pékségbe pogácsáért... Nem tudom, meddig fog tudni járni ilyen hozzáállással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!