Hogyan tudnék kézen állni?
"Ha gyenge a törzsed meg a hasizmod az életben nem fogod tartani az egyensúlyt. Az stabilizál."
Ezt nem mondanám. Nálunk a suliban van egy srác, aki tipikus skinny-fat. Sovány, de beles, nem sok izom van rajta. 70 kilójához társul 35% testzsír. Simán megcsinálja a kézenállást fal nélkül, mert ügyes. De például 10 fekvőtámaszhoz is erőlködik.
A titok nyitja a gyakorlás. Ha nem gyakorlod nem fog menni. Nem árt egy segítő, aki fogja a lábad. Nekem se megy, pedig én edzem rendesen, sokkal erősebb vagyok, mint némelyik, aki megcsinálja. De én félek is tőle, hogy fejre esek. Én az összes tornagyakorlattól félek, mert nem bírom a fejjel lefelé való pozíciókat meg a magasságot se. Egyedül a gyűrűn vagyok tűrhető, mert ott kapaszkodom a kezemmel, azt a kis időt amíg átfordulok azt meg kibírom. De például párhuzamos korláton nem tudok bukfencezni. Talán, ha lenne még ott 3 szivacs, akkor oké lenne. Szóval, ha megakarod csinálni, akkor kell egy segítő és naponta kell gyakorolni, lehetőleg egy jól felszerelt tornateremben, hogy ne otthon ess fejre.
"Aha, de azért abban megegyezhetünk ugye mester, hogy a hasizma stabilizálja az egészet? nem mindegy, hogy 5 másodpercig bír kézenállni, vagy olyan stabil, hogy sétálgatni is tud kézen gond nélkül ha a válla is bírja."
Inkább az alsó hát, lábbal meg feszítesz. Így emlékszem. Próbálgatnám megint csak most 38 fokod lázam van. Sétálni meg könnyebb, mivel megállítani, megtartani egy holt súlyt nehezebb, mint hagyni menni. Gurul le a kő hegyről. Mi a könnyebb? Engedni zuhanni vagy tartani?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!