12 éves vagyok hogyan tanuljam meg az előre bógnit? (nem tudok kézen állni sem)
Először is nem vagyok tornász, hobbiból szeretek ilyesmi mozdulatokkal foglalkozni, és ez olt az első amit megtanultam. Valószínű hogy nem teljesen szabályos, de leírom hogy tanultam meg.
Én se tudok 10 másodpercnél tovább kézen állni, de az előre bógni megy. Főleg lendületből. Mikor tanultam utána egy csomó ideig még ennyire se tudtam megtartani a kézenállást. Én így tanultam: Nekifutás -> belépés -> kezek le -> jobb láb fel hátra lendületből -> baj láb elrugaszkodás -> mikor fejjel lefelé vagy akkor karból és vállból fellököd magad. Persze addig van fejre és hátra esés amíg meg nem tanulod. Én füvön álltam neki és hát fájt rendesen, de bajom nem lett belőle. Ha van szivacsod vagy valamid ami tompít akkor még kényelmesebb.
Én tornász vagyok, az edzőm a következőféleképpen tanította:
-Először tanulj meg kézállásból hídba lendülni űgy, hogy a hídban nem esel össze!
-Ha ez megy, Akkor simán állásból menj le hídba, és abból állj fel!
-Ha ez is megvan, akkor kapcsold össze, melyeket megtanultál: Átlendülsz hídba, leteszed mindkét lábad, é abból felállsz!
- Ha megvolt, akkor sincs még teljesen kész! Ez után azt próbáld meg, hogy a levegőben spárgát (,ha nem tudsz, akkor nagy terpeszt) csinálj a levegőben, s az egyik lábadat tedd le, és abból állj fel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!