Miért nincs elterjedve a tarhonya tömegelésnél?
Figyelt kérdés
Nem, nem egy troll kérdés. :D
Ahogyan tájékozódtam 100g tarhonyában akár 14g fehérje és 78g szénhidrát van, míg a rizsben 2,7g fehérje és 28 g szénhidrát.
2016. jan. 19. 15:09
1/12 anonim válasza:
Gondolom azért, mert fehér liszt, így magas a glikémiás indexe. A fehérjetartalmát a tojás adja, ettől még nem lesz egészséges.
3/12 anonim válasza:
Hard gainereknek jó.
Elterjedve azért nincsen, mert az emberek nagy része túlságosan bezsírosodna tőle.
4/12 anonim válasza:
mert a rizs nem gyors ch? :D am 100 gramm száraz tarhonyát néztél gondolom, a rizsnél meg főve jön ki amit írtál ( mert ugye megszívja magát vizzel) A rizs értékét is szárazon nézd szerintem ha összehasonlítod.
5/12 anonim válasza:
Levin: de! Ezért nem eszek rizset sem, max barnát. Inkább zabpehely, bulgur, hajdina megy.
6/12 anonim válasza:
Csak a fehérje több a tarhonyában, a szénhidrát nem.
Mondjuk én zsemlét meg kiflit is szoktam enni mellé, úgy könnyebben összejön a napi 300-400 gramm szénhidrát.
7/12 anonim válasza:
A glikémiás indexet a kajában található ch-k felépítése határozza meg elsősorban, plusz egyéb tényezők, pl.: a főzöttség állapota. A rizs ch minősége alapjáraton jó, de a főzöttség állapotától függően 55-85 között változik a GI. Csak kicsit kell megfőzni + zöldség kell hozzá és akkor rendben van a GI.
8/12 Cortez70 válasza:
Én eszek tarhonyát is és marad a forma. Ha megy vele hús és zöldség, akkor nem magas a GI.
9/12 anonim válasza:
Mert feldolgozott élelmiszer = szemét.
A sport meg hobbiszinten az egészségről szól. De ha nálad nem, akkor semmi akadálya, hogy tarhoynát, kiflit, zsemlét, kenyeret, pizzáscsigát és társaid edd tömegelésnél, mert ugyanabból mind. Célnak megteszi, ha a tömegelés a cél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!