Hogyan tudnék nagyobbat ugrani?
Milyen izmaimat kéne edzenem ahhoz, hogy a "vertikális emelkedésemen" javítsak, és milyen gyakorlatokkal? Edzőterembe nincs módom elmenni. Egyébként a kosárlabda gyűrűt szeretném elérni :)
175cm, most körülbelül 2,8 és 2,9m között ugrom meg. :)
kb fél év alatt megtanulhatsz zsákolni ha betartasz mindent abból amit leírok neked.
Először is, most tél van, úgyhogy ez nehéz lesz, de így van értelme kezdeni. A legtöbb esetben nem csak az izomzattal, hanem az ugrás technikával is gond van, addig feleslegesen gyúrsz izomzatra ha nem tudsz ugrani. Ugrani a leg gyorsabb módon úgy tudsz megtanulni ha keresel egy olyan alacsony kosárpalánkot amire már tudsz zsákolni. Oda járj nagyon sűrűn, heti többször. Youtube-s videókból nézz küléönféle zsákolásokat, arra törekedj hogy minél nehezebbeket rudj megcsinálni, amelyekhez nagyot kell ugrani ( először alap 1 kezes 2 kezes zsák, majd mehet feldobásból, esetleg palánkról, aztán 180, 360 egészen a windmill-ig) ezen a ponton fogsz feltehetően megakadni, itt fogja a technikád elérni a csúcsát. Na most elkezdhetsz lábra gyúrni, és jöhet az a weboldal, amit linkeltek feljebb, vagy itt ez a videó.
https://www.youtube.com/watch?v=rcft2A73rGY
ehhez csak 2 db egykezes súlyzó kell, nemkell konditerem. Ha nagyon nemszeretnél konditerembe járni, otthon szeretnél, és nincs súlyzód, használd a kreativitásod, nézz szét otthon miket tudnál súlyként használni, és azokkal edzeni ilyesmi feladatokat. Ha csak guggolsz súllyal már az is eredményes lesz, de ha biztosra akarsz menni, nézz még a videóból pár gyakorlatot hogy SÚLLYAL elvégezd őket.
+ én még olyat csináltam, hogy 2 db egykezes súlyzóval( ha neked nincs akkor keress 2 ugyanolyan nehéz valamit 10 kiló környékén) ugráltam 5x 10-et amilyen magasra csak bírtam.
én 183 cm vagyok, még kisebbet ugrottam mint te és ezt csináltam amit leírtam neked. jó edzést ;)
Köszönöm! Tegnap csak a "vádli emelést"(?) csináltam 20-20-at mind2 lábbal és ma alig tudtam lépcsőzni :D
Megfogadom a tanácsokat, és köszi az értelmes válaszért mindkettőtöknek! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!