Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Az ugye nem baj, hogy egy...

*Glissade* kérdése:

Az ugye nem baj, hogy egy közepes intenzitásúnak érzett edzésen 130-150 a pulzusom, míg egy erősnek érzett edzésen (130) -150-170- (190)? Ugye nem túl magas?

Figyelt kérdés
190-(195) fölé nem nagyon tudok menni, mert azt nem szeretem.
2016. jan. 4. 22:40
 1/5 anonim ***** válasza:
Maximum pulzusszam: 220 minusz eletkor, de szamit a testsuly is. Ha a maximalis pulzusszint tartos akkor meg is lehet halni. Annak a 80 %ig kell csak felmenni. Ha nem erzel semmi rendelleneset akkor jo allapotban van a kardiovaszkularis rendszered. Bar 170 fole akkor sem nagyon kene menni neked sem tartosan szerintem.
2016. jan. 4. 23:02
 2/5 A kérdező kommentje:

Én nem sok külömbséget érzek a 130 és a 170 között.:)

Tényleg? Bele lehet halni az edzésbe? :)

Tehát ha mondjuk meg akarnék halni, csak maximális pulzuson kéne nyomnom?

2016. jan. 5. 00:24
 3/5 anonim ***** válasza:
Haaat? Ahhoz hogy a tartos maximum-pulzusszam halalos legyen kell vagy valami eros hianybetegseg vagy sziv-errendszeri problema, vagy szelsoseges korulmeny, pl. tul magas homerseklet. Nalad biztos nincs ilyen. De egy ismerosom hosszutavfuto es egyszer egy maratoni futasat azert adta fel feltavon mert a meleg miatt nem birta a szive.
2016. jan. 5. 07:03
 4/5 anonim ***** válasza:
Azért ez nem ilyen egyszerű, max pulzussal dolgozni, annyi ideig hogy belehaljon valaki még az élsportolók sem tudnak, te meg főleg nem, sokkal hamarabb abbahagyod, mint bekövetkezzen. Én abban is kételkedem 195 a pulzusod, milyen edzésről van szó?
2016. jan. 5. 08:47
 5/5 A kérdező kommentje:
Ohhh, pedig már azt hittem, hogy megtaláltam a módszert, hogyan tegyem el magamat mosolyogva lábalól...
2016. jan. 6. 02:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!