Megtudnatok mondani hogyan lehet kiszamolni hogy mennyi szenhidratot es feherjet viszek be a szervezetembe egy nap?
Nem bomlik sütés közben a tápanyag. A fehérjeszerkezet megváltozik, de ettől még az aminosavak megmaradnak, amiből újra tud épülni a mi izomzatunk is. Sütéskor a víz, zsír és minimális fehérje ami kisülhet, de ez utóbbi elhanyagolható. Nem számolunk vele.
Úgy tudják megállapítani a kalóriaértékét a kajáknak, hogy tudják az alapanyagoknál, hogy mennyi fehérjét, zsírt és ch-t tartalmaz.
Fehérjetartalmat is sokféleképpen lehet mérni, pl:
a nitrogéntartalom,
a peptidkötések,
az aromás aminosavak,
az UV-abszorpció,
a szabad amino-csoportok,
a fényszórás, vagy
a festékkötési kapacitás detektálása.
A zsírméréseknek is megvannak a módszerei,pl butirométerben. De ezekhez már egy könyvet kellene inkább kiolvasnod, nem lehet röviden.
Utolsó válaszoló:szerintem normálisan kérdeztem valamit, ami érdekelt, nem pedig okoskodás volt. Lehet sokan trollkodnak meg okoskodnak, de nem kell egyből ugrani.
Cortez: köszönöm a részletes választ, duplán ment a zöld.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!