Ezt az edzésprogramot mennyi időnként javasolt csinálnom? Jó így ahogy beosztottam? (lány)
Tehát van Rubint Rékának a "Napi 20 perc önmagadért" c. videója (link: https://www.youtube.com/watch?v=kvw7WVTX4-Q) Ebben 20 perces blokkokban van elosztva 4 edzés. Ha ezeket úgy csinálom, hogy minden 2. nap egy héten sorban a 4 blokkot, az úgy jó?
(Kicsit állóképességre meg alakformálásra akarok csak menni, fogyás nem cél).
21 /L
"Heti 80 perc önmagadért" az édeskevés, ha az állóképességedet és az alakodat akarod formálni belátható időn belül. Ha ő is csak ennyit csinálna, az életbe nem nézne ki negyed ilyen jól se.
Az alakformálás arról szól, hogy növeled az izmot a testeden. Ezt a dolgot a leghatékonyabban egy olyan helyen tudod véghez vinni, ahol különböző méretű súlyzók és különféle típusú erőfejlesztő gépek vannak, amikkel a legkülönfélébb módon tudod megdolgoztatni a tested. Ez a hely a konditerem. De tudom, te oda nem akarsz menni.
Akkor marad az otthoni edzés. Nézz utána a neten milyen súlyzós gyakorlatok vannak, a videóben is biztos vannak értelmesek, de nem rángatózva kell végrehajtani őket, mint egy idegbajos, hanem lassan, koncentráltan. És legyen meg a napi egy óra edzés heti 3-4 alkalommal, ne csak 20 perc.
Állóképesség növelésre kardió mozgás. (futás, szobabicikli, taposógép, stb. nagy intenzitással).
Az ízületeid akkor nem bírják, ha túl nagy súllyal, szabálytalanul csinálod, de az is lehet, csak bele kell rázódnod. Eleinte nekem is folyamatosan fájt a csuklóm.
Ha sok a 2, akkor, 1 vagy 1,5 kg-val kezdd. De ez gyakorlatonként változó, hogy mi a sok. 2 kg-val lehet már sok a bicepsz, de vállból nyomni lehet, hogy még a 4 kg is kevés. Szerezz be egy egész súlyzó szettet.
Fenékre guggolás súllyal, vagy kitörés, illetve csípőemelgetés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!