26hetes kismamák ti is megütitek idönként véletlenül valamiben a hasatok? Persze vigyázok, ahogy tudok de a hirtelen vagy nem kiszámitott mozdulatok miatt
Apróbb ütéseknél szerintem még nincs gond, a magzatvíz megvédi, csak a nagyobbakat érezhetik. Vigyázni kell nagyon, mert nagy ütés következtében foltos maradhat a baba bőre, mint egy nagy anyajegy. Én is így születtem...
Biztos van hogy a baba is kisebbek rugdal, amiket te nem veszel észre, mert kicsik. Így van ez fordítva is, pici ütéseket ő sem érzi. De azért nagyon vigyázz magatokra:)
Velem is gyakran történnek ilyenek. De nálunk gyakoribb, hogy a kisfiam megüti, vagy megrúgja a pocakom. Persze nem szándékosan. Biztos, hogy nem tud megsérülni.
Szerintem foltos sem lesz, ez csak egy babona. Ne aggódj.
Születésemkor a jobb karomon volt egy lila folt, kb 10 centi hosszú, tehát el lehet képzelni, hogy egy újszülött gyerek majdnem egész karját beborítja. Anyum megütötte a hasát, mástól mitől lehetett? És ismerek még ilyet. Az egyiknek a nyakán, a másiknak az arcán látszik...:(
Hálaistennek nálam a folt összehúzódott, meg én is megnőttem, és ma már 1 centis kb, egy nagy anyajegy, kicsit sötétebb mint a bőrőm. Rózsaszínes árnyaltú. Aki nem tudja hogy ott van, az szinte észre sem veszi:)
Első voltam:)
Szia!
Én is aggódtam ezen, mert mindig nem tudtam "belőni" a méreteimet, és állandóan nekimentem mindennek. Röhejes voltam :-)
Megkérdeztem a dokit, és úgy magyarázta el, hogy egy vízzel teli tömlőt próbáljak meg összenyomni.
Nem lehet,mert akkora nyomás van benne, és ez védi a babót. Még vigyorogva azt is mondta, hogy max (és itt jelezte, hogy ez morbid lesz) szúrószerszámmal lehet megsebesíteni, de még azzal is nehezen, mert a hasfal+zsírocska+méhfal+lepény(ha mellső fali) kb 5-15 cm vastag. nekem megmérte az Uh-on, és 6,5 cm volt.
Szóval ne félj, nem lesz baja, tuti!!!!
A foltosodás meg szerintem bevérzés lehetett a szüléskor, vagy ilyesmi..., meg babona.
Jó egészséget!
megilyedek=megijedek
ilyesztő=ijesztő
tanuljunk már meg helyesen írni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!