Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Edzés csuklótörés után?

Edzés csuklótörés után?

Figyelt kérdés
Ha valaki volt már hasonló helyzetben, akkor írhat.

2015. dec. 22. 13:02
 1/10 anonim ***** válasza:

Nekem csak fájt a csúklóm,rettenetesen.2 hétre abbahagytam mindent,mert infuenzás lettem.ez idő alatt elmúlt a fájdalom,kigyógyultam,utánna ízület védőt szedtem.

Gondolom nem segítettem,de hátha.

Tudnál egy kicsit többet írni a problémáról?

2015. dec. 22. 16:00
 2/10 A kérdező kommentje:

Júniusban műtöttek sajkacsont töréssel. Előtte már egy évvel eltörtem, csak nem mentem el orvoshoz, órási szerencsém volt mert nem alakult ki álízület.

Ennek a csontnak 3 hónap kell az összeforráshoz, de én nem kaptam gipszet a műtét miatt, így már a gyógytornát elkezdhettem pár héttel a műtét után.

Az ízületeim így is nagyon be vannak még mindig szűkülve, merevedve, hiába a sok ízületvédő, vitaminok, ásványi anyagok és gyógytorna.

Edzeni már tudok súllyal, de fekvőtámasz még mindig fáj.

Csak arra voltam kíváncsi, valaki járt-e hasonló cipőben, és hogyan kezdett el edzeni stb.

2015. dec. 22. 17:02
 3/10 anonim ***** válasza:

A csökkent mozgástartomány visszafordítható,nyújtásokkal stb,óvatosan.

Annó kollégiumban összvesztem egyik haverommal,aminek az lett a vége,hogy kb 1 hétig nem tudtam mozgatni a nagyujjam a kezemen,mert "kicsavarta".

azóta se tudom teljesen behajlítva ráfektetni a tenyerem,re 1 cm marad.Lehet,hogy maradandó?Én csak a gyúgyulás alatt "feszengettem",hogy nehogy szarul gyógyuljon meg,és akkor sokat javítottam a mozgástartományon.azóta nem foglalkoztam vele.bocsi h ennyit írtam.a lényeg,hogy próbáld meg napról napra egy milivel többet tudj rajta mozdítani.

2015. dec. 24. 14:25
 4/10 A kérdező kommentje:
Igen, a gyógytornászom is ezt mondta, hogy nem baj, ha fáj. Csak az idegesít, hogy ilyen rohadt lassan gyógyul.
2015. dec. 24. 18:33
 5/10 anonim ***** válasza:
Multivitamin keszitmeny +c vitamin egy picit gyorsithat rajta.gyogyulas utan pedig kalcium.
2015. dec. 24. 21:49
 6/10 A kérdező kommentje:

Mindent bevetettem már táplálékkiegészítés terén. :D De nem sokat segített.

Orvosom azt mondta, hogy csak az idő hozza rendbe, úgyhogy türelmesnek kell lennem. Az edzést meg folytatom, mert ígyis-úgyis fáj.

Ja és még csak 19 éves vagyok, ezt kihagytam.

2015. dec. 24. 22:40
 7/10 anonim válasza:
orvosodnak igaza van. nekem is törött a csuklóm, orsócsont, műtötték, és 14 hónap alatt jött rendbe, egy év elteltével kiszedték belőle a csavarokat egy újabb műtéttel. De rendbejött, teljesen jó, és én is sokáig bőgtem miatta, hogy sose lesz rendben. Sok apró csont van a csuklóban, meg inak, szalagok, idegek, stb. sokáig tart a gyógyulás, meg kell ezzel a gondolattal barátkozni és türelmesnek lenni. Nekem darabokra törött, egy órás műtéttel rakták össze. De tényleg teljesen rendbejött.
2015. dec. 26. 14:29
 8/10 A kérdező kommentje:

Nekem a csavart nem fogják kivenni, nem tudom miért, az orvosom sajnos nem sok mindent közöl velem. :(

Mindenesetre jó ezt hallani, hogy másnak már sikerült. :)

2015. dec. 26. 21:32
 9/10 A kérdező kommentje:
A bőgés nekem is megvolt, ki voltam készülve, hogy nem lesz soha már jó a csuklóm.
2015. dec. 26. 21:33
 10/10 Horváth Ketrin válasza:
Szia! Nekem 5 hónapja volt csuklóműtétem, de ebből 6 hét gipsz+2hét csuklórögzítőt viseltem!Nekem nem tört a sajkacsontom hanem szétcsúszott+elszakadt a sajkacsont és a lunatum közti kis szalag amit horgonnyal+tűződrottal rögzitettek. Kemény időszak volt mert 8 hét után nem mozogtak az ujjaim és a csuklóm sem. Most igy 5 honap eltelte után is csak minimális ujjmozgás és csuklómozgás van. Én is elvagyok keseredve h már sosem lesz olyan mint volt! 😔😔Én+a gytornászom nap mint nap keményen dolgozunk h helyrejöjjön. És a keménységet szó szerint értem mert bizony tornák alkalmával előjön a sírás! De pozitiv vagyok h a sok kitartó szenvedés egyszer meghozza az eredményt! Úgyhogy ne add fel én sem fogom! De mindenképp hozzáértő gytornászt válassz és ne a netről nézz gyakorlatokat mert hidd el rosszabbat teszel vele néha!!! szép napot
2020. febr. 15. 23:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!