Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mi igaz az omega 3 kapszulákró...

Mi igaz az omega 3 kapszulákról? Károsak vagy sem?

Figyelt kérdés
Nem tudom, szedjem tovább az omega 3 kapszulát vagy hagyjam abba? Olvastam róla jót is meg rosszat is. Azért szedem mert amúgy halfélét vagy természetes forrását nem igazán eszem, maximum nagyon ritkán.
2015. dec. 12. 22:10
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Én hallottam már olyat is,hogy vizet is túl lehet adagolni...Vesekő,vagy mi a fa.. lesz tőle.:D
2015. dec. 13. 10:49
 12/14 anonim ***** válasza:
Valószínűleg gyógyszeripari ellen lobbik lehetnek az ilyen cikkek,mert mekkora bukás lenne nekik,ha végül a mamikák is akik tíz-húsz ezreket hagynak a gyógyszertárban nyugdíjkor,gyógyszerek helyett multivitamint és omega 3at vennének,plusz leszoknának a napraforgó olajról.A másik érdekszempont,hogy a társadalom célja az,hogy nyugdíjazás után lehetőleg gyorsan meghalj,hogy ne keljen eltartani.Ha a társadalom fele elélne 90 évig,mert olyan egészséges,az orbitális nagy anyagi bukta lenne,gyakorlatilag csőd.Úgyhogy vagy eltörölnék a nyugdíjat,vagy drasztikusan emelnék a nyugdíjkorhatárt.
2015. dec. 13. 20:27
 13/14 anonim ***** válasza:
Erről meg az ilyenekről mindig Dr Lenkei jut eszembe, neki van egy videója, amiben kifejti, hogy 20-25 évvel ezelőtt tanulmányok bizonyították, hogy az E-vitamin jótékony hatással van a szívre. Ezért aztán minden orvosságos ember elkezdte ajánlani a szívbetegeknek, az E-vitamint... Eltelt pár év, majd újabb tanulmányok születtek, hogy a szívbetegek nagy része átlag feletti E-vitamint fogyaszt, tehát az E -vitamin valószínűleg szívbetegségekhez vezet... :D
2015. dec. 14. 06:12
 14/14 anonim ***** válasza:

Az ilyen leegyszerűsített analógia vezet a hülyeségek terjedéséhez.

Mondok példát:

a szívbetegek 100%-a rendszeresen fogyaszt oxigént szájon át.

És máris összekötöttem egy természetes, és szükséges dolgot egy betegséggel.

Nyilván így lehet persze bizonyítékot találni a lobbiérdekeknek fontos dolgokról. Csak ilyenkor ha az ember ismeri a témát, és elolvassa a konkrét tanulmányt, akkor lehet látni hogy milyen körülmények között született. Pl milyen jellegű kísérlet volt, vagy csak X másik tanulmány Y adatát összesítették, és vontak le konzekvenciát, stb.

Igazából mindegy is, mert persze ilyenkor van pár pénzelt újságíró, akik megírják a cikket, hogy "brit tudósok rájöttek, hogy az eddig nagyon egészségesnek gondolt ... valójában MÉRGEZŐŐŐŐ" dun dun duuuuuuuuuuuun

Persze a forrást nem jelölik meg, a többi majom médium meg átveszi a cikket úgy ahogy van. Az átlag majom, meg elolvassa, és készpénznek veszi hogy a bolti c-vitamin rákkeltő, és amúgy is nem szívódik fel.

Kb ez a menete a dolgoknak.

Onnan lehet felismerni az ilyen kamu szrokat, hogy ha rágooglizol, csak szemét sajtóban találod meg, tudományos szakirodalomban nem. Illetve hogy még arra se veszik a fáradságot, hogy megírja mindenki a maga cikkét erről, szimplán csak másol -> beilleszt. És a google kereső kidob 40 betűre ugyanolyan találatot: nőklapja.hu, egészségvitál.hu, természeteséletmód.hu, stb stb. (most csak hasraütöttem címek terén)

2015. dec. 14. 10:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!