Ha csirkemell helyett combot veszek az ugyanannyira jó mint a mell?
A csirkemell nálunk ahol a legolcsóbb ott is olyan 1600ft/kg környékén van.
Az lenne a kérdésem, hogy a csirkecomb hús csontok nélkül olcsóbb mint a csirkemell?
Nyilván a csontok miatt sokkal többet kell belőle venni.
Úgy számolom hogy a fehérjeszükségletem akkor jönne ki ha:
- 500g csirkecomb (csont nélkül)
- 400g túró
Úgy kb hány csirkecombot kell csontostul megvennem, hogy ki legyen az 1k,g színtiszta hús belőle?
Az a baj, hogy ezt nem tudhatja senki, hogy hány grammot nyom a csont a combban. Ha kicsontoztad, akkor mérd le a csont nélküli húst és megtudod. Vegyél 1 kg combot, csontozd ki, mérd le. De én alapból 1,2-1,3 kilót vennék, akkor már közelebb lennél az 1kg tiszta húshoz.
400g túrót fogsz letolni? Nekem a 250g esténként is kihívás, persze én nem is szeretem.
Ehetnél kis tojást is vagy hasonló fehérjéket, hogy picit változatosabb legyen.
Hát a csirkecomb ha 2kg-val számolok az is csak 1200ft.
De ha 1kg csirkemellet vennék az 1650ft felénk.
Tehát a comb jobban megérné.
Inkább macerálok vele kicsit.
Én a grillcsirke combot szoktam étkezés előtt és utána a maradékot ( bőr és csont) lemérni.
Átlagban egy 130-140 grammos combból olyan 30-35 gramm csont és bőr marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!