Hogy mérjem a csirkemellet?
1100grammot odarakok sülni és 700gramm lesz belőle.
Akkor h megennék 200 gramm csirkemellet (nyersen). Akkor sülve majd 120-130g ot mérjek a fehérje tartalma ugyan annyi lesz mint 200g nyersenek? Eddig 200gram sülve mértem de nem akarom feleslegesen enni.
Szia!
Az élelmiszerek kalória, fehérje, szénhidrát és zsírtartalmát mindig 100 gramm nyers élelmiszerre adják meg. Ebből kiindulva, nem a sült, hanem a nyers csirkemellre kell kiszámolnod, hogy mennyit kell enned belőle. Ha 200 gramm csirkét szeretnél enni, akkor 200 grammot nyersen számolj. Ami kisül belőle az víz. Víztartalma szinte minden élelmiszernek van, ettől olyan puha a csirke. Sülve már "rágósabb".
Miért, szerinted hová tűnik az élelmiszerek tápanyaga sütés/főzés hatására, a hipertérbe?
Komolyan mondom ez általános iskolai szint, hogy csak vizet veszít, ehhez nem kell még gimibe se menni.
Csak akkor roncsolódik annyira fehérje, hogy már nem tudjuk megemészteni, ha már elszenesedik.
Ha csak megsül, akár ropogósra is, nem változik a fehérje tartalma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!