Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Hogy mérjem a csirkemellet?

Hogy mérjem a csirkemellet?

Figyelt kérdés

1100grammot odarakok sülni és 700gramm lesz belőle.

Akkor h megennék 200 gramm csirkemellet (nyersen). Akkor sülve majd 120-130g ot mérjek a fehérje tartalma ugyan annyi lesz mint 200g nyersenek? Eddig 200gram sülve mértem de nem akarom feleslegesen enni.



#Csirkemell.sütés
2015. szept. 13. 16:00
 1/6 Nagy Petra2 válasza:
52%

Szia!

Az élelmiszerek kalória, fehérje, szénhidrát és zsírtartalmát mindig 100 gramm nyers élelmiszerre adják meg. Ebből kiindulva, nem a sült, hanem a nyers csirkemellre kell kiszámolnod, hogy mennyit kell enned belőle. Ha 200 gramm csirkét szeretnél enni, akkor 200 grammot nyersen számolj. Ami kisül belőle az víz. Víztartalma szinte minden élelmiszernek van, ettől olyan puha a csirke. Sülve már "rágósabb".

2015. szept. 13. 16:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
0%

Miért, szerinted hová tűnik az élelmiszerek tápanyaga sütés/főzés hatására, a hipertérbe?


Komolyan mondom ez általános iskolai szint, hogy csak vizet veszít, ehhez nem kell még gimibe se menni.

2015. szept. 13. 17:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:
Sokan hülyítenek a társoságomból hogy minél melegebben sül valami annál több fehérje csapódik ki. De akkor jól gondoltam hogy nem veszít. Köszönöm a válaszokat :)
2015. szept. 13. 17:55
 4/6 anonim ***** válasza:
Kizárt, hogy több, mint egy kiló csirkemellre lenne szükséged.
2015. szept. 13. 20:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 Szintiszoli123 ***** válasza:
Igen. A 200-ból 120-130 lesz. Szorozd a tápanyagtartalmat 1,5-1,6-al a nyershez képest. Így megkapod a sült makróit. Az, hogy a sütés mennyi fehérjét tesz tönkre, nem mérhető. Csirkéje és sütés módja válogatja. Legyen kicsit magasabb a bevitel, mint szerinted kéne és nem lesz gond.
2015. szept. 13. 21:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

Csak akkor roncsolódik annyira fehérje, hogy már nem tudjuk megemészteni, ha már elszenesedik.

Ha csak megsül, akár ropogósra is, nem változik a fehérje tartalma.

2015. szept. 13. 21:14
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!