Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Milyen tápkiegeket vegyek?

Milyen tápkiegeket vegyek?

Figyelt kérdés
Durván fél éve edzek és eddig nem szedtem semmilyen vitamint/tápkieget. Gondoltam most itt az ideje. Egyébként a kajára rátérve nem mindig tudok húst enni tehát az sem tökéletes.
2015. szept. 6. 02:04
 1/9 anonim ***** válasza:

Több fajta táplálék kiegészítő van, amit a sportolok szednek naponta. Amit nagyon ajánlatosnak tartok a következő táplálék kiegészítők: Multi vitaminok:

Multi-Pro Plus. Mega Daily Plus.

Fehérje porok: 100%-kos Whey protein professionális.

Zero Carbo Whey isolate Iso Whey Zero.

Időnként lehet ezekkel a fehérje porokkal kiegészíteni a napi fehérje szükségleteidet. A napi étkezésed 60%-ka szilárd étkezésből álljon.

2015. szept. 6. 07:22
 2/9 Krisz85 ***** válasza:

tápkieg piramis:

kötelező szint: multivitamin csomag + omega 3

I. szint: tejsavófehérje, tömegnövelő edzés után,

II. creatin, bcaa amino, glutamin, izületvédő

III. speciális kiegek: edzés előtti bedurrantó, mentális fókuszt segítő termékek stb

2015. szept. 6. 08:59
 3/9 anonim ***** válasza:

Fontossági sorrend:

1. multivitamin + C-vitamin + kalcium-magnézium + omega3

vagy vitamin pakk

2. tejsavó fehérje

3. gyors ch (csak edzés utánra)

4. ízületvédő (pl. étkezési zselatin)

5. minden más céltól függően

2015. szept. 6. 09:11
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszi srácok!

Egyébként a multivitamin miért áll a fehérje előtt?

2015. szept. 6. 12:27
 5/9 anonim ***** válasza:

Mert azokat nem tudod a táplálkozásból fedezni, nem tudsz napi szinten 6-8 kg zöldséget, gyümölcsöt megenni.

Fehérjét meg elvileg eszel alapból is elegendő mennyiséget, a gyors fehérjére csak edzés után van szükséged, de az sem létkérdés, ha megvan a napi beviteled és edzés után eszel 1-1,5 órán belül.

2015. szept. 6. 12:35
 6/9 A kérdező kommentje:
6-8kg zöldség nem túlzás egy kicsit? Mármint értem én hogy aki eddz annak több vitaminra van szüksége de hát azért na.. Amúgy köszi.
2015. szept. 6. 13:02
 7/9 anonim ***** válasza:
Hust nem tudsz venni, de tapkieget igen?
2015. szept. 6. 14:36
 8/9 anonim ***** válasza:
6-8 kg egyáltalán nem túlzás, ha a vitaminokat nézed, pl. 1000 mg C-vitamin kb. 2,1 kg citromban van és ez csak a C-vitamin.
2015. szept. 6. 14:39
 9/9 A kérdező kommentje:
Értem köszi.
2015. szept. 6. 18:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!