Elmegy egy ideig?
Hali
Egy problémásabb kérdéssel fordulok hozzátok. Igazából véleményekre lennék kíváncsi, tisztában vagyok vele, hogy ezt nem így kéne, de mashogy nincs rá lehetőségem.
Egy évvel ezelőtt belekezdtem edzésbe heti 3szor.
Ugye nem volt meg a kellő fehérje bevitel, így inkább ártott, mint használt. A meglévő izmot bontottam meg magamról így össze vagyok szakadva.
Most jön a kérdésem, hogy egy ideig, míg saját lábra állok elmenne-e az, hogy leginkább fehérjeturmixból vinném be a fehérjeszükségletet?
Tanulok, mellette dolgozom (nettó 30), a nagyszüleimmel élek, ők nevelnek most nem fejteném ki az okokat.
Az étkezésemen nem sok mindent tudok változtatni, annyi kompromisszumot tudtam kötni mamámmal, hogy inkább zöldséget ennék, sima, zsiradék nélkül elkészített hússal, rizzsel. Maradna a reggelire és estére az 1 szelet fehérkenyér (erre szükségem van, savas a gyomrom).
Egyszer már felhoztam a témát, hogy ilyen-olyan teljes kiőrlésű ételek, édesítőszer stb. de nagyapám nagyon maradi, és nem akarok követelőzni, örülök, hogy egyáltalán magukhoz vettek.
Mostanra spóroltam össze egy fehérjeporra és egy jó kis multivitaminra.
Így valamelyest testesedhetek, izmosodhatok (tudom, hogy mellette híznék is ami nem gond sőt)?
A célom az, hogy valamennyi izomzatot pakoljak fel magamra, az lényegtelen, hogy mellette jóval több zsír is pakolódna (több, mint egy jól összerakott étrend mellett)
F22
szolid körülmények közt, de 30-ból lazán fedezheted a teljes havi kajádat a zöldséget leszámítva, azt meg biztos meg tudnák venni nagyszüleid is.
biztos sok terhet levennél a válláról, ha te főznéd/sütnéd a kajádat nep mint nap, mellesleg a sok zöldség és rendes étrendtől elmullana a gyomrod savassága... a fehér kenyér meg úgy általában a magas gi-indexű kaják pont rontanak rajta... a savasságra a rost a megoldás, magyarul minden ami zöld és ehető növény.
Köszi a válaszokat.
Azért vettem inkább belőle táplálék kiegészítőket, mert ami pénzt költöttem ezekre nem fedezné a teljes havi kajámat.
Abból a 30ból lejön ugye a bérlet, rezsibe én is beleadok, és szinte semmi nem marad. Nem sajnáltatni akartam ezzel magam, mert tudom, hogy ennél rosszabb is lehetne a körülményem. Csak ugye ez egy életmód, ami pénzbe van.
Az én gyomrom zöldség és gyümölcsféléktől savas leginkább, ha kenyeret eszek rá, megnyugszik, de megfogadom a tanácsotokat és kipróbálom, hogy elhagyom és helyette (is) rostosakat eszem.
Jelen pillanatban 67 kg vagyok és 3900 a bérlet.
Köszi a tippet, a Stillmasstól rendeltem! :)
ha úgy számolunk, hogy 100grammban van 25gramm fehérje, ez egy kerekített érték, neked kell kb 120gramm naponta, legyen durván kerekítve napi 450 csirkemell.
ha 1600ft/kg csirkemell árral számolunk aminél általában csak olcsóbb, akkor 22000ből megvan a havi csirkéd,
kb 70gramm ch van a 100gramm rizsben
pl 3gramm*testsúlyod az napi 210ch
az napi 300gramm rizs
az havi 9kg rizs
tehát pl az én kedvenc rizsem ami nem a legolcsóbb
Riceland A minőségű hosszúszemű rizs 1800 g
teszkóban 645 1800gramm, tekát 9kg= durván 3500ft...
tehát eddig megvan a rizs és a csirke most tartunk 25500ft-nél...
Mega Daily One Plus ( 60 kapszula) 2100ft
így a kaja megvan és csak pár száz ft-t kell szerezned a bérletre...
a pár száz ft/nap zöldséget meg megveteted nagyanyáddal és kész is a tökéletes étrend... ha még pár ezer ft-t tudsz rá szánni, akkor az ízvilágot is lehet bővíteni...
ezzel sport szempontjából sokkal jobban járnál, mint egy vödör cukorral...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!