Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Miből vigyem be a fehérjét,...

Miből vigyem be a fehérjét, ha nem eszek húst és laktózérzékeny vagyok?

Figyelt kérdés
Nem eszek húst, laktózérzékeny vagyok, ezért tejterméket se nagyon. Marad a tojás? De egész nap meg csak nem ehetek tojást. Miből vihetném még be? A fehérjeport se vinném túlzásba.
2015. júl. 6. 12:23
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Hát akkor egyél húst. Vagy megnézed a növények aminosavtartalmát, összehasonlítod őket és összeraksz több fajtát, hogy teljes aminosavprofilt kiadják.
2015. júl. 6. 12:28
 2/12 A kérdező kommentje:
A hüvelyes-gabona kombinációval csak az a baj, hogy sok szénhidrát is van benne, én meg szálkásítok.
2015. júl. 6. 12:31
 3/12 anonim ***** válasza:

De, ehetsz egész nap tojást, ha nem zavar a zsírtartalom (vagy ha fehérjerudat veszel).

Én sem szoktam húst vagy laktózt enni, bár én ketogénezek, így nem gond, hogy tojásra alapozok, s eszem olajos magvakat is. A zöldségeim is adnak fehérjét. Ha több szénhidrátot és kevesebb zsírt kellene ennem, akkor valószínűleg több zöldborsót ennék, mert azt szeretem :) Az én fehérjeporom amúgy a tökmagliszt, de szerencsére arra sincs szükségem, így is inkább vissza kell fognom a tojást, hogy ne legyen túl sok a fehérje és a kalória (ketogénben alacsonyabb a felső limit a fehérjére).

A vegánok is megoldják, Neked némi tojással sokkal könnyebb :) A kendermagra is mondanak szépeket aminosavkomplex terén, fehérjeport is készítenek belőle, bár nekem ez már kicsit extrém alkatrész lenne rendszeresen használva.

Az érett sajtok kvázi laktózmentesek, nem tudom, azokat eszed-e, bár a zsírt az is megdobja.

Szerintem normális zöldségekkel, egypár tojással, olajos maggal vagy magliszttel, kevés fehérjeporral nem lehet olyan rettenetesen nehéz összehozni a szükségletet, bár ez ízlés és fehérjeigény kérdése is.

2015. júl. 6. 12:34
 4/12 anonim ***** válasza:

#2: A hüvelyes nem olyan vészes, a gabona a nagyon szénhidrátos, de nem hiszem, hogy azzal kéne összerakni, ami a hüvelyesben van kevés, az nemcsak gabonában van... S ha eszel azért tojást is, meg fehérjeport is, csak nem sokat, akkor azért nem félnék annyira, hogy hiány lesz valamely esszzenciális aminosavból... Szerintem a totál vegánoknak kell erre annyira gondosan figyelniük... Persze pár táblázat megtekintése és számolgatás nem árt, az én fejemben nincsenek ilyesmik, így csak a régi olvasmányemlékeimre támaszkodom.

Lehet, hogy nem ártana tudnunk, hogy milyenek a makróid... A tojásfehérje mindenhova passzol, a többi forrás szénhidrátos vagy zsíros.

2015. júl. 6. 12:41
 5/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! A napi szénhidrátmennyiségem 90 gramm, a fehérje 120-150 gramm.
2015. júl. 6. 14:36
 6/12 anonim ***** válasza:

Értem, akkor valóban vigyázni kell a szénhidrátra... S gondolom, sok zsírt sem akarsz bevinni.

Én nem számolgatok helyetted, főleg, hogy nem tudom, mit szeretsz, hogyan szoktál enni, de maradok az eddigi javaslataimnál. A tiszta fehérjét ilyen makrókkal egyszerűen nem kerülheted el, fehérjepor, tojásfehérje, s amennyit még bele tudsz rakni az étrendedbe zsírosabb, szénhidrátosabb formában, azt rakd bele. Nyilván kvázi kerülni kell a fehérjeszegény ételeket, hiszen elveszik a helyet a fontosabbaktól, de erre már bizonyára rájöttél. Fehérje köré kell építened az étkezéseid, szénhidrát és zsír pedig inkább csak fehérjedúsabb verzióban fér bele valahogy. Bizonyára megoldható, de nem apró kihívás a dolog s az ízlésedet is jobb, ha alárendeled a kényszerűségnek, ha be akarod tartani a makróid.

2015. júl. 6. 16:01
 7/12 A kérdező kommentje:
Igen, nem könnyű. Állandóan éhes vagyok a kevés szénhidrát miatt, hiába eszek sok fehérjét. A gyakorlatokat is egyre nehezebben bírom ugyanazokkal a súlyokkal.
2015. júl. 6. 17:27
 8/12 anonim ***** válasza:
Halat sem eszel?
2015. júl. 6. 18:13
 9/12 anonim ***** válasza:

Nem csodálom, én kifejezetten éheznék, nulla mozgással is, ez kevés étel. Biztos, hogy ennyire le kell vinned a szénhidrátot?

Illetve megpróbálhatsz zsírosabban enni, a zsír jobban laktat, mint a szénhidrát, csak persze abból még kevesebbet ehetnél... Most mennyi zsírt eszel? Mert ha a legtöbb helyen minimálisnak tekintett napi 30-40 grammot, akkor főleg nagyon kevés a kalóriabeviteled, mozgás mellett különösen. Persze nem tudom, mennyivel működsz, de ha éhes vagy, az nem jó... Erre kellene valami megoldás, így nem lehet élni, legalábbis nem érdemes. S ha a teljesítményed is romlik, az is azt mutatja, hogy elégtelen a táplálkozásod, szálkásítás ide vagy oda.

2015. júl. 6. 18:49
 10/12 A kérdező kommentje:
Elvileg szálkásításnál 1,5/tskg szénhidrát kell, nem? Nekem 90-re jön ki.
2015. júl. 6. 19:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!