Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Előre emelés/váll edzése után...

Előre emelés/váll edzése után lapocka körüli fájdalom, miért?

Figyelt kérdés
Még régebben történt velem, hogy épp váll edzésem volt, amiben főleg előre /oldalra emelések voltak. Az edzés úgy dél körül lehetett, aznap semmi bajom nem volt, de miután másnap felkeltem, kínzó fájdalom lépett fel a bal oldali lapockam körül, de annyira kínzó volt, hogy egy villát nem bírtam felemelni a fájdalomtól (se jobb, se bal kézzel). Nap végére ugyan elmúlt, és már nem fáj(legalábbis azt hittem). Dragon flagnel ugyanis szintén előjön, és néha az ágyban forgolódás közben is fáj. Van valakinek ötlete, hogy mitől lehet? Utána néztem googlen, de nem találtam semmi hasznosat.

2015. jún. 19. 08:26
 1/3 anonim ***** válasza:
Nem rángattad a súlyokat?
2015. jún. 19. 09:19
 2/3 anonim ***** válasza:

nyaki gerinc vagy porckorong problémánál van ilyen, jobb esetben erőteljes húzódástól.

lehet ez sok dologtól,de ami elég jól elő tudja hozni,ha előre emelés közben előre feszíted a nyakad,vagyis begörnyed és feszül a gerincvonal terhelés alatt.

egy egyszerű gerinc csigolya távolító gyakorlatot végezhetsz minden nap,akár minden sorozat után-

egyenesen állsz,a karjaid a tested mellett,bal kézzel nyújtózkodsz lefelé de egyenesen állsz és közben lassan levegő kifújással elfordítod jobbra a fejed, átnézel a vállad felett és tartod.

másik oldalra ugyanígy.

de ilyen súlyos tünetekkel már célszerű lenne felkeresni gerinctornászt és komplett felső háti nyaki gerinctornát elkezdeni mielőtt még kialakul a sérv.

a hosszirányban préselő súlyzós gyakorlatokat pedig cserélni tehermentesítettre.

vállnál ez az ülve nyomás helyett pike push up,vagy kézen állva fekvő.

2015. jún. 19. 21:51
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :) valahogy rendbehozom :)
2015. jún. 21. 22:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!