Van olyan liszt, amely egészséges?
Értem. A teljes kiőrlésű lisztek jobbak egy fokkal ilyen szempontból, de igazából az is liszt. Talán a legjobb, ha darálsz zabpelyhet, az nem lesz olyan finomliszt állagú, jobb a rosttartalma, de már lehet belőle tésztát csinálni. Persze, akkor bele kell törődni a jellegzetes ízébe.
Más kategória, de vannak különböző paleo lisztek is. Nem nagyon értek ezekhez, én még csak a kókuszlisztet próbáltam. A lényeg, hogy jóval kisebb a szénhidráttartalma, több benne a zsír. Ezek viszont nem túl olcsók.
A lenmagliszt csak kb. 1000 ft/kg (maga a lenmag 500/kg, persze az zsíros s másképp viselkedik), de az nem annyira finom egyedül használva, bár ez nem tuti, hogy szempont s lehet ízesíteni. Én a kókuszlisztet nem szeretem, mert rengeteg vizet vesz fel és ízetlen, szétesős, fura cucc lesz.
Mandulalisztet egyszer vettem, akciósan, kíváncsi típus vagyok. Nekem feleslegesen drága.
Van, aki egészségtelennek tartja a magliszteket is. Ezzel már nem tudok foglalkozni, nekem nagyon ritkán jól jön, mint kalóriaszegény fehérjeforrás, tojásfehérjékkel összesütve. Főleg a tökmagliszt van ott a szeren e téren, kár, hogy nem szeretem az ízét, de kendermagliszttel, szezámliszttel és lennel, fűszerezve azért nem rossz. Amire nekem kell, arra pont jó és nem drága, jóllakásra nem azt használom.
Olcsó szénhidrátforrásnak még véletlenül sem alkalmasak a maglisztek, az kétségtelen, arra ott van pl. a rizs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!