Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Idősebb koromra számíthatok...

Idősebb koromra számíthatok egészségügyi gondokra ha rendszeresen porokat szednék?

Figyelt kérdés

Nézegetem a reklámújságokat és van mindenféle, por, tabletta, folyadék.

Hosszútávon, esetleg évek alatt mi alakulna ki nagyfokú tápszerhasználat mellett?

2015. jún. 6. 15:45
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
81%
Ne erőltesd, nem megy ez neked.
2015. jún. 6. 15:50
 2/34 A kérdező kommentje:

Mi nem megy?

Laikusként kérdem, ha rendszeresen edzés mellé porokat fogyasztanék, milyen káros hatások jönnének elő?

Vagy egészségesek ezek teljesen?

Az edző szerint igen, de én mások véleményére is kíváncsi vagyok.

2015. jún. 6. 15:52
 3/34 anonim ***** válasza:
0%
eszedbe ne jusson fehérjét szedni le áll tőle a veséd!
2015. jún. 6. 15:53
 4/34 A kérdező kommentje:

Nem a vesére gondoltam, bár azt tudom, hogy a sok fehérje a dokik szerint káros a vesére.

Hanem a máj, vérnyomás, szív , erek ezekre káros-e.

És idősebb koromban a férfiasságom megmarad-?

Ezek érdekelnének.

2015. jún. 6. 15:55
 5/34 anonim ***** válasza:
59%
A trollkodás nem megy, az.
2015. jún. 6. 15:55
 6/34 A kérdező kommentje:

Trollkodás ne egy ilyen szakszerű válaszokat váró kérdésnél várj.

Más kategóriákban szoktak trollkodni, de itt ahol az egészség a tét, nincs helye!

2015. jún. 6. 15:57
 7/34 anonim ***** válasza:
89%

Szia.

A fehérje poR ugyan az ,ami a csirkemell ben van.

Tegyük fel ha 150g ra van szükséged egy nap,de megeszel 400g ot akkor a maradék kiürül a vizelettel,és NEM TESZ SEMMIT A VESÉDDEL.

Se a májaddal.

Se a tüdőddel.

Se a szíveddel.

Se az érrendszereddel.

Se az agymüködéseddel.

Semmivel. :)

2015. jún. 6. 16:01
 8/34 A kérdező kommentje:

"Tegyük fel ha 150g ra van szükséged egy nap,de megeszel 400g ot akkor a maradék kiürül a vizelettel,és NEM TESZ SEMMIT A VESÉDDEL. "

De ha nem szívódik fel a sok fehérje, ahogy te írtad, kiürül a vizelettel, magyarul kiválasztódik a vese által, akkor fokozatosan terheli.

pl vesebetegeknek tiltják még a mérsékelt fehérje fogyasztást is.

ha jól tudom testsúlykilónként 0,6 g az ajánlott, de az is akkor ha végez valami mozgást, különben csak 0,5g.

2015. jún. 6. 16:04
 9/34 anonim ***** válasza:
91%

A vesének alapvetően az a feladata, hogy kiválassza a szükségtelen anyagokat, teljesen normális, ha kihugyozod a felesleget. Ráadásul a fehérjepor nem egyenlő a túlzott fehérjebevitellel. Húsból is meg lehet enni egy kilót, és úgy is be tudsz vinni túl kevés fehérjét, hogy csak proteinport iszol. Amúgy meg nem kell 400g fehérjét megenni...

0,5g az semmi. 1g kéne nem sportolóknak is, sportolóknak, meg 1,5g-2g ajánlott. Nem a kisujjamból szoptam, mielőtt valaki megtámadna. [link]

Ha meg már szóba került az időskor, az időseknek több fehérjére van szüksége, ez is le van írva a fent linkelt szócikkben. Pont azért kell több, mert csökken a hasznosulása! Inkább hugyozz drágán. Semmi baja nem lesz a vesédnek, ha iszol elég vizet!

Nem azt mondom, hogy elmebeteg mennyiségeket kell enni, én is csökkentettem, mert úgy érzem, hogy 2g-ra nincs szükségem, de 1g alá menni hülyeség.

2015. jún. 6. 16:11
 10/34 A kérdező kommentje:

Szóval 1 g fehérje kell kilónként.

De ha nem edzek, akkor a vese károsodás kiküszöbölésére elég a 0,6g is.

2015. jún. 6. 16:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!