Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Az erőemelők is kokszolnak?

Az erőemelők is kokszolnak?

Figyelt kérdés
vagy azok tisztán csinálják?(mondjuk ezt nehéz elképzelni)
2015. máj. 25. 09:00
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:

Kifogytál az érvekből:(? És már megint csak személyeskedsz.

Valószínű az a határozó, hogy gyakori kérdéseken a moderátorok hova sorolják a testépítést:D

Én takarodjak innen? Az rád is vonatkozik, hogy eddig a rovatban nem láttalak, én pedig nem kevés embernek segítettem már, szóval...

2015. máj. 25. 19:39
 22/33 Sowilo ***** válasza:

# 19

"Azt próbáltam átadni, hogy súlyzókkal nem csak fizikumra lehet edzeni" - a testépítő edzés célja ugyan a fizikum felépítése, viszont mellékhatásként az erő is nő, bár kevésbé, mint pl. erőemelőknél. Ha úgy értetted, a testépítő edzés csak "üres" fizikumot hoz, hülye vagy, ha pedig nem, akkor nem értem, min akadsz ki.

Sport-e a testépítés? A versenyszintű testépítés nyilván nem. Azon, hogy mennyi munkát tesz bele a versenyző, kb a végeredmény 10%-a múlik. A többi azon dől el, hogy mennyit kokszol, mennyire bírja a mellékhatásokat, milyen genetikai adottságokkal rendelkezik, ki kinek az ismerőse, meg ugye a zsűri is szubjektíven dönt. Max a Mr. O. szintjén lenne értelme ezen filózni, mert ott már azért hajtják ki a lelküket is a versenyzők 110%-ig, mert már nem lehet több cuccot beszúrni a seggbe, és azért szúrnak be olyan mennyiségeket, mert már így is 110% melót végeznek, többet képtelenség. De a zsűrizés még mindig szubjektív.

A hobbiszintű(naturál) testépítés viszont minden további nélkül nevezhető sportnak, nem is akármilyennek. A testépítő jellegű edzésnél is jelen vannak azok a kedvező élettani hatások, mint a többi sportnál, tökéletesen karban tartja a testet, megköveteli/megtanít ugyanarra az elkötelezettségre, kitartásra, alázatra mint bármely más sport, és van egy olyan sajátossága, hogy rávesz az egészséges táplálkozásra(nem föltétlen a csirkerizs mániára kell gondolni), mert ha csak nincs marhajó genetikád, enélkül semmire nem fogsz menni. Ugyanúgy rengeteg meló kell hozzá, mint bármilyen sporthoz, csak itt az eredmény épp nem abban mérhető, hogy milyen messzire hajítod a gerelyt, hanem hogy mennyi izmot pakolsz magadra. Ha megvan benne minden, ami más sportban is, akkor miért is nem sport?

Meg egyébként is: ha neked az a véleményed, hogy nem sport, azt miért kell indokolatlanul benyögni egy olyan kérdés alatt, ahol senki nem kérdezte, és nem is ez a téma? Akár igazad van, akár nincs, ez így ebben a formában nem más, mint mások indokolatlan baszogatása, fölösleges vita generálása.

2015. máj. 25. 19:49
 23/33 anonim ***** válasza:
Akkor gondolom szerinted a szertorna sem sport, az olimpia sem sport esemeny akkor.
2015. máj. 25. 21:40
 24/33 Sowilo ***** válasza:
Ezt nem értem.
2015. máj. 25. 23:02
 25/33 anonim ***** válasza:

Mert nem neked írtam.

Hanem annak aki szerint azért nem sport a testépítés mert a bírók szubjektív pontozásán alapul a végeredmény.

Akkor ezzel az erővel a szertorna (ami olimpiai sportág) sem sport.

2015. máj. 26. 06:39
 26/33 anonim ***** válasza:

"Arra még mindig nem válaszoltatok, hogy hogy lehet a testépítés sport, ha NEM teljesítményalapú, SZUBJEKTÍV pontozás dönt? "

Box, műkorcsolya, karate, szertorna, stb stb. A sport nem attól sport hogy objektív. Még a mindenki kedvence, és "igazi sport" ként emlegetett foci is szubjektívan van vezetve. Érv = 0

A sport nem attól sport hogy olimpián szerepel-e, vagy hogy valami kitalált fogalmatoknak megfelel-e.

"A sport meghatározott célú mindennapos tevékenység, a mindennapoktól különböző környezetben; célja a testedzés, versenyzés, a szórakozás, eredmény elérése, a képességek fejlesztése vagy ezeknek kombinációja. A kitűzött cél határozza meg a sport jellegét, a sportoló (vagy csapat) képességei és bátorsága mellett. " wiki

Deh a wiki elég kétes forrás, nézzük meg az európai tanácsét:

"Fizikai aktivitás, alkalmi vagy rendszeres, fizikai

állóképesség és mentális jóllét kifejezését vagy

fejlesztését, szociális kapcsolatok létrehozását vagy

versenyeredmények elérését célozza "

Vagy akkor idézzünk az Európai Sport Charta-ból:

"Fizikai tevékenység, szervezett formában, fizikai és

szellemi erınlét fejlesztését szolgálja, társadalmi

kapcsolatok teremtése, vagy versenyeken eredmények

elérése céljából"

De magyar törvénykönyvből is van:

"Meghatározott szabályok szerint, a szabadidı

eltöltéseként vagy hivatásszerően végzett testedzés,

illetve szellemi gyakorlat, alkalmilag vagy szervezett

formában, fizikai, illetve szellemi erınlét fejlesztését

szolgálja "

Az, hogy te különválasztod az edzést, és a verseny részt, az megint a te baromságod. Neked a testépítés = a színpadon pózolás, és a súlyzós edzést teljesen elkülöníted. Ennyi erővel a box az az ami a ringben van, a felkészülési szakasz pedig valami egészen más. És mivel nem is objektív, ezért nem lehet sport.

A testépítés eredményét nem lehet másképp szemlélni, mint ahogy van. Szemrevételezni kell, és szakértő gárda alapján pontozni kell. Az, hogy te ezt ledegradálod egy szépségverseny szintjére kb, az csak a primitívséged mutatja, semmi más. Ennyi erővel én azt mondom hogy a küzdősportok nem sportok, mert csak táncolnak egymás körül és igazából alig csinálnak valamit, csak erőfitogtatás. Ezért nem sport. Ettől nem lesz igazam, csak azt bizonyítom hogy mennyire inkompetens vagyok az adott témában.

Na mind1 nem verem itt a nyálam tovább, nem a te SZUBJEKTÍV ítéleted alapján dől el hogy valami sport e vagy sem, még ha úgy is érzed hogy nagyon janin is érvelsz. Ha az alap tézised hibás, akkor az érvelésed hibás. És itt sajnos ez áll fent.

2015. máj. 26. 08:38
 27/33 anonim ***** válasza:

Én itt senkit se b.aszogattam, válaszoltam a kérdésre, ennyi. Más kérte, hogy fejtsem ki, és én még azt is visszautasítottam, mert tudtam hogy ez lesz belőle.

"Box, műkorcsolya, karate, szertorna, stb stb. A sport nem attól sport hogy objektív. Még a mindenki kedvence, és "igazi sport" ként emlegetett foci is szubjektívan van vezetve. Érv = 0 "

Az a baj, hogy (ahogy te is leírtad velem kapcsolatban), az alapod nem valós, innen fogva az érvelésnek már értelme sincsen.

Az általad felsorolt sportágak TELJESÍTMÉNY alapúak, és MEGTÖRTÉNT eseményekre pontoznak. Végrehajtott mozdulat, találat az ellenfélre, stb. stb.

Ezeket tudod KONTROLLÁLNI. Ha 60 helyett 65 tiszta találatot viszel be egy boxmeccsen, akkor azzal akár a mérkőzést is megnyerheted - de biztos nem árt.

Ha egy testépítő versenyen 124 kiló helyett 131-el lépsz színpadra (ugyanolyan testzsír mellett), akkor az akár még negatív is lehet, MERT MÁS VÉLEMÉNYE A DÖNTŐ. Lehet, hogy a bíráknak a nálad kicsit kisebb, de esztétikusabb versenyzők jönnek be... Pedig sok energiádba tellett ezt elérni, és még a kokszadagot is emelni kellett... Fejlődtél. Csak ki szerint? Ez itt a baj.

A fociban amúgy egyáltalán nem szubjektív a bíráskodás, ezt nem tudom honnan veszed. Fekete-fehéren megvannak a szabályok, azt kell követni, kész.

Bírói hiba meg mindig előfordul, akár direkt vétett hiba is, de hivatalosan NEM ez a norma. Ráadásul a testépítésért kardoskodsz, ahol a legtöbb versenyben benne van a politika, alacsonyabb szinten a bratyizás, szóval..

De mondom: az a baj, hogy valamiért lendületből azt hiszitek, hogy én a testépítést, az edzésformáját ítélem el, PEDIG NEM. Én is ugyanúgy benne vagyok a súlyzós közösségben, mint ti.

Olyat se mondtam, hogy egy BB verseny egy szinten lenne a szépségversenyekkel: szimplán csak hasonlítottam, elvégre a lényegük ugyanaz. Ezt ti képzelitek bele.

Szóval nem azt mondom, hogy rossz dolog, mert nem az, sőt... nagyon jó (én is csinálom), csak mindent tudni kell a helyén kezelni.

Egyébként az értelmes hozzászólásokat értékelem, azokból lehet akár egy normális vita is (anyázás helyett).

2015. máj. 26. 15:46
 28/33 anonim ***** válasza:

Semmi anyázás nem volt, rámutattam hogy egész egyszerűen baromság amit írsz. Az hogy ezt megtettem semmi személyeskedés nincs benne, vagy ellened irányuló dolog, ez TÉNY. Egész egyszerűen megkerülöd a fogalmakat, mert él valami a fejedben, ami valamilyen viszonyban ugyan áll a valósággal, de torz képet ad. És azzal hogy megkerülöd a fogalmakat, azzal teszed egyenértékűvé a semmivel minden érvedet. Én azért érveltem görbe tükörrel, hátha meglátod, ennek ellenére te megmutattad hogy "jaj ez egy görbe tükör". Hát jóreggelt! (egyébként pedig részigazság az is amit ahhoz írtál, de nem megyek bele, felesleges terelés arról amiről szó van)

Erre kéne reagálni, és nem arra hogy szerinted mi hogy van, meg izé. Engem nem érdekel hogy te mit minek nézel, és hogy kezelsz, csak baromságokat ne toljunk már. Azzal hogy valamit ÚGY hasonlítasz össze hogy minden hasonló elemre rámutatsz, az egyenlőséget feltételezed, illetve arra irányítod a figyelmet. Persze, "nem írtam le", nem csak utaltál rá. Most meg pislogsz hogy számon van kérve? Nem kéne. Nem csak azt kell nézni hogy ki mit ír le, hanem a mondanivalót. Ha meg te ilyet nem akartál sugallni, akkor egyértelműen kell fogalmazni.

Nekem oké az értelmes vita, csak akkor az értelmet próbáljuk belevinni, és ne a fantazmagóriákból eredő dolgokon, mert annak nincs értelme, és partner se leszek benne :)

2015. máj. 26. 18:35
 29/33 anonim ***** válasza:

Amúgy nem értem azokat az embereket, akik azért lázadnak, mert más koxol.

Rád ez semmilyen hatással nincs.

Nem úgy, mint a ciginél, kábítószernél, vagy az alkoholnál, hogy téged is érinte a dolog.

2015. máj. 26. 20:00
 30/33 anonim ***** válasza:

Szimplán csalásnak érzik.

Amit meg tudok érteni. Megy a szöveg hogy így naturál meg amúgy is tápkieg, meg hárdvörk. És eközben azért megy a cucc, ami nélkül lófszt sem érne az a hardwörk.

Egész egyszerűen egyrészt becsapás az átlagember felé, felőlük meg irigység is azért, ezt be kell látni.

Nyilván kokszolva is kell a munka, kaja, bár jóval könnyebb így, de ezzel jó érzés takarózni, hogy te miért nem. Ugyanez vonatkozik a műizom, felfújás, és hasonló sztereotípiákra

2015. máj. 26. 20:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!