14 évesen van értelme a testépítésnek (nem proteinnel stb. )?
miért gondolja mindenki azt, hogy a "testépítés" = fehérjeturmix, a fehérjeturmix meg =sátán, drog, kox, feketepiac stb.
először is, azért, mert valaki elkezd edzeni, akár saját testsúllyal, akár kondiban, én még attól ezt nem nevezem testépítésnek. Én mindig azt szoktam mondani hgyo edzek, kondiba járok és pont. Persze bizonyos szint felett oké, de főleg az elején én egy kicsit fellengzősnek érzem. na midnegy, nem ez a lényeg, ez csak úgy kikívánkozott belőlem
válaszolva a kérdésre
minden életkorban van értelme sportolni, edzeni. 14 évsen nem biztos, hogy kondiba mennék azonnal, bár ez is elképzelhető, nálunk is vannak fiatalabbak, ők általában edző felügyeletével csinálják.
De jó lehet neked például a fegyencedzés. Ingyenesen letöltheted a netről, tök jó gykaorlatok, egész testre, és viszonylag egyszerűen el is végezheted őket. Aztán ha túl könnyű lenne esetleg, akkor lehet őket nehezíteni súllyal. Kicsit később pedig nyugodtan mehetsz terembe is, a lényge, hogy olvass jó sokat utána (pl.: alapismeretek sárga kapszula), hogy ne csinálj bajt.
a fehérjeturmixről=fehérje van benne (angolul protein, de attól, hogy idegen szó, még nem öl meg). Fehérje, mint a húsban, tojásban, túróban stb. A sajtgyártás során megmaradó melléktermékből származik. Csak kivonják belőle pl a zsírt, meg a tejcukrot.
Amúgy csak hajrá, és vágj bele !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!