Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » 2 hetente sok a háromszori...

2 hetente sok a háromszori lábedzés? Többi lent

Figyelt kérdés

https://www.youtube.com/watch?v=WVGwL19U6n8

Ezt az edzést csinálom 2 hónapnyi kezdő átmozgató után.

A

mell fekvenyomás

tárogatás

áthúzás

hát lehúzás

nyakhoz húzás

evezés

váll oldalemelés

vállból nyomás

vállvonogatás

B

bicepsz francia rudas

kalapács

tricepsz letolás

szűken nyomás

comb lábnyújtás

lábtolás

hátsó combos (nem tudom mi a neve, hasamra fekszem és onnan húzom fel a lábamat)

vádli vádligépnél

Heti háromszor járok.

2015. máj. 12. 22:06
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Azért csinálom még így, mert kezdő vagyok és még nem konkrétan az izomépítés a cél, hanem a megszokás, szabályosság megtanulása. Majd 2-3 hónap múlva áttérek egy komplettebb formára, ahol nem 2-3 féle gyakorlatot csinálok testrészenként, hanem többet.

2015. máj. 12. 23:03
 12/15 anonim ***** válasza:
Jó ez így teljesen, kezdetben elég ennyi terhelés is az izmoknak a fejlődéshez. Próbáld meg minél jobban kontrollálni őket, az izmok összehúzásával mozgasd a súlyt ne csak "simán" mozgasd.
2015. máj. 12. 23:06
 13/15 Dogmatix91 ***** válasza:
Guggolás? Felhúzás? Húzódzkodás? Tolódzkodás? Vállnál nyomással kezdenék nem oldalemeléssel. Ha ilyen kevés megy lábra akkor kitörést beleraknék. Én ezt annyira nem tartom jónak, de próbáld ki hátha bejön neked.
2015. máj. 13. 13:00
 14/15 A kérdező kommentje:

Guggolás: Lantos Johnny lábedzéses youtube videójából vettem az ötletet, hogy akik nem szimplán csak kondiba járnak, hanem legfőbb sportjuk a foci, kézi, úszás, stb... akkor nyugodtan hagyják ki ezt a gyakorlatot és a lábtolást csinálják helyette.

Felhúzás: első 3-4 hónapban még csak a "hátas" gépet használnám + evezőset, majd később esetleg áttérnék oda is (meg néha ha unom ezeket, akkor még fűrészelést tervezek)

Húzódzkodás: kipróbáltam, gyenge vagyok hozzá, 20-25 kg súlyfelesleggel csinálom, így ez egy jó ideig kilőve

Tolódzkodás: ez dettó, mint az előző

2015. máj. 13. 19:44
 15/15 Dogmatix91 ***** válasza:
Én a guggolást meg a felhúzást nem hagynám ki. Nem kell megszakadni a súly alatt, főleg nem az elején. Viszont ez a két gyakorlat szerintem kihagyhatatlan, persze nem kell velem egyetérteni. A húzódzkodás, tolódzkodás ez esetben kihagyható. Rendes bemelegítést és nyújtást ne felejtsd el! Egy valamirevaló nyújtás legalább 10-15 perc.
2015. máj. 13. 22:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!