Kreatin kúrára alkoholt lehet inni?
Ez azért nem ilyen veszedelmes dolog.
Persze, hogy lehet inni közben. nyilván nem részegségig és nem rendszeresen, mert az már nem a kreatin miatt nem tenne jót. :)
A kreatin egyébként nem erősít hozzá adott munka nélkül.
Sőt nem is a kreatin erősít, az csak könnyíti az izom anyagcserét és ezzel csökkenti az izom fáradását intenzív munka közben, vagyis többet tudsz vele edzeni fáradás nélkül és ez a munka többlet építi az izmot. Kreatin mellett jóval rövidebb pihenők (a szakaszos munka periódusok közbeni pillanatok) az már elég ahhoz, hogy az izom frissüljön a kreatin mellett, mert a kreatin hatására javul az izom anyagcseréje.
Az alkoholról meg még soha nem hallottam, hogy ritkán és kis mértékben ellenjavallt lenne a kreatin mellett.
persze az alkohol mértéktelen és rendszeres fogyasztása mindig ellenjavallt, de értem én, hogy itt nem erről van szó.
Közben keresgéltem mit írnak a témáról és itt egy link erről: [link]
Tehát nem a kreatin miatt van káros hatása az alkoholnak az izom építésre.
Közben végig olvastam én is és ezt vontam le következtetésnek, amit itt már írtak nagyrészt:
"Ha mégis iszunk alkoholt, ügyeljünk rá, hogy közben és utána elegendő folyadékot igyunk, hogy legalább a dehidratáló hatását csökkenthessük valamelyest.
Damien Mase cikke alapján"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!